"Ilmselt on tegu meteooriga. Kui ta aga alla kukub ja ta leitakse, on tegu meteoriidiga - vaatlusobjektina aga meteoor. Meteoorile viitab liikumise tee (ühtlane, sirgjooneline ja langev). Ka see, et vaatlejad olid üksteisest kaugel tähendab, et vaatlusobjekt oli vaatlejaist kaugel ning kõrgel. Sarnast pilti võib tekitada ka atmosfääris põlev kosmoseromu. Pädevamad vastused annavad kindlasti atmosfääri- ja astrofüüsika instituudi teadurid Tõravereset," selgitab ufoloog Volke eilse õhtu säravat nähtust.

Lugejate vihjed ja meteoori kirjeldused on alljärgnevad:

"Kas keegi nägi veel peale minu hästi suurt meteoori. Tulekera läbimõõt 1/3 täiskuust. lennutrajektoor Ruhnu saarest veidi põhja pool, kursiga Saaremaa poole. jäin ka pauku ootama, aga põles vist hääletult ära umbes 45 kraadi kõrgusel horisondist. Kas tükid võisid ka maale langeda," küsib esimene tulekera nägija.

"Nägin eile A. Le Coq Arena lähistel taevast alla langevat tulekera.
Ehk on Teil selle kohta veel tulnud vihjeid.Terve taevas lõi korraks
heleroheliseks. Arvatavalt meteoriit oli sama roheline nagu selles artiklis. Paraku pilti ei jõudnud teha, aga ehk keegi nägi veel," kirjeldab teine nägija.

"Eile, kümne paiku õhtul, olin poest kodupoole teel, kuniks silmanurgast nägin eredat, rohelist kivi(?) taevast alla langemas (Nõmmel). See suur "objekt" oli tumerohelist värvi, langes alla umbes nii 4-5 sekundit ning lõppes sähvatusega. Lagunes pisikesteks hõõguvateks tükkideks. Kas mina ja mu elukaaslane olime ainsad, kes seda märkasid? Igal juhul võimas vaatepilt. Massi tal oli, kahtlaselt, kuid selgelt roheline oli värvuselt oli. Langes kiirelt, ent omajagu kaua," kirjeldab kolmas taevakeha nägija.

"Tootsi aleviku lähedal Pärnumaal kella 21.45 ajal olin just autosse minemas, kui järsku lõi taevas valgeks. Vaatasin taevasse ja nägin valge-kollakat tulekera Lääne poole lendamas. Kuskil 5 sekundi jooksul muutus ta sinakaks," räägib neljas nägija.

Hea lugeja! Kui nägid sarnast vaatepilti, jaga meiega oma kogetut või fotomaterjali aadressil rahvahaal@delfi.ee !