Haiglad lubavad patsientidele helistada, kui planeeritud vastuvõtt streigi tõttu ära jääb, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui osapooled täna pärastlõunal sotsiaalministriga kohtudes lahendust ei leia, siis on streigi pihtahakkamine kindel, tunnistas minister Hanno Pevkur eile. Sisuliselt on kavatsus niivõrd kindel, et järgmiseks nädalaks on Tallinna ja Tartu haiglad teinud endale töökavad, mis mõjutavad neid, kel on järgmisteks nädalateks kokku lepitud niinimetatud ambulatoorne ravi ehk n-ö aeg arsti juurde kinni pandud.

Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Inga Lill kinnitas põhimõtet, et kui sul on aeg arsti juurde kinni pandud ja sulle ei helistata haiglast, et aeg ümber tõsta, siis vastuvõtt toimub. Muudel juhtudel aga püüab PERH eelneval tööpäeval asjast ette teatada ja tõsta vastuvõtuaja nii-öelda järjekorra lõppu. Sisuliselt kannatavad ikkagi kõige rohkem patsiendid, kes soovisid näiteks järgmisel nädalal haiglasse eriarsti juurde minna.

Hea Delfi lugeja, kas ka sulle on teatatud, et sinu aeg arstile on streigi tõttu edasi lükatud? Kirjuta meile, millise probleemiga sa arsti juurde pöörduma pidid ja kui kaua pead streigi tõttu ootama? Kas toetad arstide streiki?

Ootame teie mõtteid aadressil rahvahaal@delfi.ee, kasutada võib ka lehe vasakul servas olevat vormi ja postitada lugusid oma kasutajakonto alt. Igal nädalal jagame parimate lugude eest ka auhindu.