"Peame väga oluliseks suurendada nii laste, noorte kui ka lapsevanemate teadlikkust energiajookide võimalike kõrvalmõjude kohta," selgitas riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees Yana Toom. "Täna ei ole omavahel tasakaalus energiajookide positiivne reklaam ning informatsioon, kuidas võib toode mõjutada laste ja noorte käitumist."

Toomi sõnul on energiajookide peamiseks tarbijagrupiks Eestis saamas noored ning ka lapsed, kelle jaoks on energiajook muutunud sama tavaliseks kui limonaad.

"Mitmed Eesti lastearstid on seisukohal, et energiajookide müüki tuleks piirata, eelkõige just laste spordiüritustel ja koolide puhvetites," märkis Toom. ,,Teatud juhtudel on peetud energiajookide liigset tarbimist äkksurma sündroomi põhjustajaks - Prantsusmaal leidis aset juhtum, kus suri 18-aastane atleet, kes oli energiajooki enne korvpallimängu joonud neli purki."

Hea Delfi lugeja, kas üldse ja kui tihti joob sinu laps energiajooke? Kas oled talle selliste jookide negatiivset mõju ka selgitanud? Kirjuta meile, kas nõustud Toomiga, et lapsed joovad energiajooke liiga palju?

Ootame teie mõtteid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita huvitava preemia!