Rahvaliikumine võimendab 9 riigikohtuniku eriarvamust, et enne ESM ratifitseerimist peab riigikogu korraldama rahvahääletuse, küsides rahvalt luba iseseisvuse vähendamiseks. 45 inimest ja 12 organisatsiooni saatsid avaliku järelpärimise rahandusministrile, millele Ligi ei vastanud ligilähedaseltki õigesti.

Juku-Kalle Raid korraldas ümarlaua, mis toimus täna kell 12 Viru konverentsikeskuses ja kuhu oli kutsutud Igor Gräzin, Andres Herkel, Mart Meri, Juku-Kalle Raid, Indrek Tarand, Priit Toobal, Rainer Vakra ning kõigi Riigikogus esindamata erakondade esindajad.

Ligi kaks tuhat inimest on kirjutanud alla petitsioonile, mis nõuab riigikogult rahvahääletuse korraldamist. 8.augustil kell 10 koguneb suur rahvahulk Toompeale. Ja Sina, poliitik, üksi ei saa aru, mis toimub?

King Kong, Godzilla, EFSF ja ESM

Rahvas ja mina oleme Sinu pärast väga mures, sest meil on mulje, et ega Sa juba ammu loogiliselt ei mõtle, selgelt ei ütle, arukalt ei otsusta, ning targalt ei tegutse. Sind on nähtud kilekotiga viimas altkäemaksu parteikontorisse, lolli juttu uskumas ja ise näkku valetamas, valetajaid õigustamas ja õigeid mehi sarjamas. Sa pole enam see, kes olid, kui Sul olid aated ja selged silmavaated, mõistus, hing, vaim ja südametunnistus.

Kunagi mõtlesid loogiliselt, nüüd poliitiliselt. Poliitikasse minnes olid kodanik, aga nüüd on saanud Sinust marionet, millega võimutipus demokraatiat mängitakse.

Püüan Sulle selgitada nagu viie aastasele lapsele neid asju, millest Sa silmnähtavalt enam midagi ei jaga, et Sa Eesti riigile ja rahvale jätkuvalt väga palju kurja ei teeks ja õnnetust kaela ei tooks.
Viimasel aastal ei öelda Riigikogus tähtsamaid asju enam mitte selges eesti keeles, vaid sisinate ja visinatega nagu mingis salakeeles - "eeffssff" ja "eesssmmm". Sind on pandud arvama, et need sisinad ja visinad on ühed väga head asjad, mis on nämm-nämm.

EFSF ja ESM on tegelikult nagu draakonid, kes kavatsevad nahka pista Eesti riigi ja rahva. Nad on suuremad, kui King Kong ja Godzilla. Nad on nii suured, et Sinu silma ei seleta, sest mõistus ei võta.

Tead, palju need draakonid söövad?

Kui riigikogu ratifitseeris EFSF lepingu, siis võttis Eesti riik kohustuse toita ühte draakonit kahe miljardi euroga. Nüüd tahetakse toita teist draakonit ESMi 1,79 miljardi euroga seitsme päeva jooksul, kui koletis annab märku, et tal on kõht tühi.

Kas Sa oskad kümne piires liita ja lahutada? Palju on 2+1,79? Draakonitele kuluks marjaks ära 3,79 miljardit eurot, ehk 59,27 miljardit krooni.

Eestis on 1,3 miljonit elaniku. Seega iga elaniku arvelt tahetakse draakonitele maksta andamit 3000 euri ehk 46 920 tuhat krooni.

Kas Sul protsentide võtmisest on midagi meeles? Eesti riigi eelarve tulude suurus on sel aastal 6,1 miljardit. Mitu protsenti kuluks EFSF ja ESM toitmiseks? 62%! Eesti riik satub võlaorjusesse!
“Kui see on kriis, siis selles kriisis tahaks lausa elada”, hõiskas onu Ansip masu alguses. Tänavusest eelarvest kulub haridusele 12%, tervishoiule 13%, majandusele 16%, sotsiaalsele kaitsele 33%, aga draakonitele 62%. Isegi kui see summa jaotada viie aasta peale, läheks draakonite toitmine ühes aastas kallimaks, kui samal aastal kultuur.

Kui Su abikaasa tooks koju elevandi ja ütleks, et elevanti tuleb sööta laste hariduse, ravimite ja mööbli arvelt, siis Sa arvaksid, et ta on hulluks läinud. Vabariigi Valitsus on hulluks läinud.
Läheme Toompeale ja paneme mõistuse pähe.

Valel on lühikesed jalad

Kui eurotsoon juba põles, siis ütles onu Ansip riigikogult EFSF ratifitseerimise välja meelitamiseks, et “euro ei ole kriisis, eurotsoon ei ole kriisis, kriisis on mõned liikmesriigid ja mitmed nendest liikmesriikidest, kes veel paar kuud tagasi olid suhteliselt sügavas kriisis, hakkavad kriisist juba väljuma”.

Mõni nädal pärast seda polnud eurotsooni päästmiseks vaja mitte 400 miljardit, vaid 2 triljonit. Onu Ansip on väga lühinägelik, kui ta nii suurt õnnetust juba kaugelt ei näinud. Kui autojuht oleks nii lühinägelik, nagu Ansip riigijuhina, siis võetakse autojuhiload käest ära, aga riiki lastakse millegipärast edasi juhtida.

Onu Ligi unistas samal ajal, et draakonite toitmine on tulus äri ja Eesti hakkab saama dividende. Seegi oli järjekordne vale. Tänaseks on enam-vähem kindel, et Kreeka lahkub eurotsoonist ja tema käest ei saa pennigi tagasi.

Valitsus valetas mitu aastat, et riik ei saa valusate probleemide leevendamiseks võlgu võtta ka kõige raskematel aegadel. Samal ajal, kui Kreekas käis tril-lal-laa ja Hispaanias trul-lal-laa, leppis eesti rahvas palkade vähendamistega, koondamistega, laste huvialaringide toetuste kadumisega, töötukindlustuse vähendamisega, lastetoetuseid hoiti pikki aastaid samal tasemel, jne., jne., jne., jne, ja nii lõpmatuseni edasi.

Rahval oli väga valus, aga Ansip rõõmustas, et Eestil on Euroopa Liidu kõige väiksem võlakoormus. Juunis teatas onu Ligi parlamendile, et kui Eesti võlakoormus kasvaks 5,8 protsendilt 14%-ni SKPst, ei oleks see probleem. Järelikult valitsus koonerdas rahva arvelt, ning rahvas jäi kannatades uskuma, et Eestil on Euroopa parim rahandusminister.

Draakonite toitmist põhjendatakse valelikult Euroopa finantsstabiilsusega. Swedbank Eesti peaökonomist Annika Paabut ütles Delfi Majandusele, “et lõhkilaenanud pankade käitumisel võiks siiski kindad käest võtta ehk puhastumine läbi pankrottide oleks kokkuvõttes isegi vähemkulukas kui käesolev väljaaitamine”.

Koputatakse südametunnistusele, et ka Eesti on saanud Euroopast abi, aga draakonite söögiraha on nii suur, et kõik mis on antud, pumbatakse tagasi.

Kujutle, et Sinu isa ja ema ütlevad Sulle, et Su vend ja õde on pankrotiäärel, sest mõlemal on pangalaenud. Aga vend jõi pangalaenu maha ja õde mängis kasiinos maha ning vanemad nõuavad, et Sa toetaks õde-venda poole aasta palgaga. Sa keelduksid, kuigi vanemad on Sind sünnitanud ja kasvatanud. Kui juba veresugulastelt ei saa nõuda sellist eneseohverdust, ei saa seda nõuda ka liikmesriikidelt.

Sampo Panga tegevjuht Aivar Rehe hoiatas Maalehes, et “Eesti võib osutuda tundmatut äri ajavate pankade rahastajaks”. Lepingujärgselt saab riigi, kes ESMile ei maksa, anda kohtu alla, aga ESM juhid on puutumatud ning nende käest ei tohi mitte keegi isegi dokumente nõuda. Paratamatult tekib kahtlus, et osa ESM raha plaanitakse tegelikult kasutada pangajuhtide palgatõusuks ja dividendide jagamisteks. USA on selle juba läbi elanud, kui valitsuse poolt makstud toetusega käituti nagu puhaskasumiga.

Rahvas draakonite vastu

Pai Poliitik, ära karda neid draakoneid ja nende maaletoojaid. Sinu rahvas tuleb Toompeale Sind julgustama, et Sa saadikuna hääletaksid rahva, mitte draakonite poolt.

Eesti rahvas võitis Vabadussõja, Eesti rahvas võitles Sinimägedel, Eesti rahvas elas üle okupatsiooni ja Eesti rahvas tegi laulva revolutsiooni.

Anna need draakonid rahva kätte, me teeme neile rahvahääletusel otsa peale. Me ei nõustu põhiseaduse parandusega, et kõrgem võim Eestimaal kuulub draakonitele.

Kui Sulle minu kirjas jäi midagi segaseks, siis otsi Toompeal üles riigimehed. Nemad on minustki targemad ja teevad Sulle selgeks, mis asi on põhiseadus, ESM leping ja kuhu nupule tuleb vajutada siis, kui peab vajutama, et riigikogu alustaks rahvahääletust.

Ja et Sa ei kardaks neid kommionusid, kes draakonid maale tõid, siis tuleb Sinu rahvas Sind julgustama 8. augustil Toomepeale kell 10.