"Linnapea teatas Raepressi vahendusel, et vabandab avalikkuse ees oma eksimuse pärast ja lisab kommentaariks, et õhtusel ajal enda ees paremal mitmeid peatunud autosid nähes ületas ta nendest möödasõiduga antud kohas lubatud piirkiirust."

Esiteks, tundes ise üsna hästi Tallinn-Narva maanteed, kulgedes seal päevast päeva, võin öelda, et 60. kilomeeter, kus Savisaar vahele võeti, on kaherealine. See tähendab seda, et isegi, kui esimeses reas keegi aeglaselt sõidab, või hoidku jumal selle eest - peatub - siis on absoluutselt mittevajalik liigne kiirustamine. Teist sõidurida kasutades saab üsna ohutult möödasõidumanöövri sooritada, ilma 47 km/h kiirust ületamata.

See selleks, kiiruseületamisi ju ikka juhtub. Mind häirib aga see, milliseid vabandusi linnapea enda rikkumiste kohta toob. See on täielik ülbus ja arrogantsus, vassimine ja valetamine. Tunnista oma eksimust ja ära aja jama!

See, kui Savisaar mõned aastad tagasi Vihula vallas Palmses kiiruseületamisega vahele jäi, siis antud paik asub tema kodutee otsast vaid mõne kilomeetri kaugusel ning ilmselgelt on ta kursis, millised kiirusepiirangud antud lõigul on (ja märki peame me ju kõik oskama lugeda).

Ja parkimisest: mees pargib oma autot nii, kuis juhtub - kõnniteele, invakohtadele ja jumal teab kuhu veel. Jube piinlik hakkab, vaadates Tallinna linnaametnike viimaseid tegemisi: korruptsiooniskandaalid, liikluseeskirjade rikkumised, joobes sõitmised ja altkäemaksud.

Tõesti hakkab piinlik, kui järjekordse skandaali paljastudes meediaväljaannete esikülgedel säravad tegelased ise süütu tallenäoga. Eestlased on selles mõttes lahe rahvas, et me talume igasugu jama. Me ei tule tänavatele süütepudelitega ja ei hakka mässama, vaid vaatame vaikselt torisedes pealt, kuidas võimud meie rahakoti ja moraalitunnetuse peal liugu lasevad.

Mõnes mõttes on kahju, et me nii "rahumeelsed" oleme. Võib-olla peaks ajama kamba kokku ja tulema linna peale mässama. Keeraks ka mõne auto kummuli, et oma meelsust avaldada. Aga lõpuks - milles see auto ikkagi süüdi on?