Tähelepanu Mustamäelased!

15. mail umbes kell 12.30 sõitis minu sõbranna number 4 trolliga Mustamäe poole. Trollis oli üks noor naine oma 8-kuuse pojaga. See naine oli tugevas narkojoobes. Laps oli tal vägivallatunnustega, peas olid verevalumid. Mu sõbranna üritas selle naisega rääkida, et ta magama ei jääks, kuna laps oleks mitu korda maha kukkunud. Lapse käed olid jääkülmad!

Nii palju sai ta teada, et laps on 8-kuune. Sõbranna ei osanud kohe kuskile helistada ka, kuna elab Soomes. Ta küll mõtles, et võtab lapse selle ema käest ära, aga kahjuks ta seda ei teinud.

Ta väljus Siili peatuses ja helistas mulle. Muidugi jäid minu nõuanded politseisse ja kiirabisse helistada hiljaks. Siis nägi ta tee ääres politseiautot ja rääkis neile loo ära, aga ka nemad ütlesid, et oleks pidanud kohe helistama

Ühesõnaga, minu üleskutse: kõik, kes te elate Mustamäel, äkki te olete näinud noort naisterahvast, valgete juustega, kellel on 8-kuune laps? Naisel oli seljas sinine jope, teksad ja jalas hallid tossud. Lapsel mingid dressid, peas väike sinine mütsike ja jalas kollased tossud. Lapsevanker oli tumesinine ja valge. Naine suhtles eesti keeles.

Ta võib olla sinu naaber või on kuskil ligidal silma jäänud! Ma kardan, et kui see ema oma last nii kohtleb, siis lõpeb see väga halvasti. See laps tuleb kiiremas korras ohutusse kohta toimetada. Esialgu kindlasti haiglasse.

Palun jaga seda! Mustamäe ei ole nii suur! Keegi kindlasti teab, kellest jutt!

Kommenteerib Pille Alaver, Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse juht:

Sellises olukorras on kõige olulisem abi vajavat last märgata ja püüda teda aidata, see on iga täiskasvanu kohustus. Kõige kiiremini saab seda teha helistades viivitamatult politsei hädaabinumbril 110.

Eestis töötab ka tasuta ja ööpäevaringne lasteabi telefon 116 111, sinna tasub julgelt helistada, kui teate mõnda abi vajavat last. Juhul, kui lapse eest ei kanta piisavalt hoolt, edastatakse info kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötajatele. Kui on alust karta, et laste suhtes pannakse toime kuritegusid, edastatakse info kindlasti ka politseile.