"Mina saan küll ilma kilekottideta hakkama. Olen nõukaaegne ja aastaid niimoodi elanud. Ei mäleta, et midagi ostmata oleks jäänud. Detsembris tõin Araabia reisilt kaasa ühe tugevama kilekoti – neil on seal head tugevad. Kasutan seda siiani poeskäimiseks," seletab teine.

"Ma ei kujuta ette elu ilma väikeste kilekottideta. Poes tuleb paratamatult panna sinna nii puu- kui köögiviljad ning salatikarbid, et need raskuse all lekkima ei hakkaks. Samuti igaks juhuks piimapakid. Kodus kuluvad kilekotid ju prügi jaoks ära. Ei kujuta ette, et koguksin kartuli- ja banaanikoori, köögiviljade lehti, kalarappeid ja kanakonte suurde prügikotti mitmeks päevaks haisema! Ikka väiksesse: sõlm peale ja kodust minnes iga päev prügikonteinerisse. Rääkides keskkonna reostamisest: kas riidest kottide puhastamiseks vajalik pesuvahend ei reosta loodust?" küsib kolmas.

"Mina taaskasutan õhukesi kilekotte uutel ostudel, näiteks siis, kui on vaja piima osta. Ühtlasi kasutan neid prügikottidena, eriti kui olen kala puhastanud, aga komposti pole võimalik viia. Poes võib erinevad viljad ju samasse kotti panna ja kaalumiseks võib kassapidaja need korraks kotist välja võtta," arvab neljas.

"Taaskasutan kilekotte, ega häbene seda tunnistada. Teist korda kasutan kotti selleks, et tööle sööki kaasa võtta, ilma et peaks lekke korral käekoti välja vahetama. Kolmandat korda aga õues koera pabulate korjamiseks. Kes ei leia oma väikestele kilekottidele kasutust, võib aukudeta eksemplarid mulle saata. Poes käin muide tavaliselt seljakoti või tekstiilist kandekotiga," räägib viies.

"Minul sama jutt, ainult koera asemel on kass, kelle liivakasti teenindamiseks kulub päevas vähemalt kolm õhukest kilekotti. Kasutan neid ka prügikottidena – no ei teki ühel inimesel nii palju prügi, et iga päev suur kott täis saaks. Aeg-ajalt tuleb neist puudugi. Riidest poekott võtab käekotis liiga palju ruumi. Ka päevinäinud kilekott saab ükskord prügikotiks – ei tuleks pähegi seda niisama ära visata. Praktilise inimese jaoks on selline teemapüstitus veider" lisab kuues.

"Mina pole küll näinud, et ükski kilekott kedagi tapma tormaks. Ikka inimesed on süüdi, kui neid maha pilluvad. Kui mõistlikult kasutada ja mitte vedelema jätta, on ju kõik korras," leiab seitsmes.