Oleks ikka päris nalja saanud, kui keegi oleks sel aastal 1. aprillil lehmad laudast õue lumehangedesse jooksma lasknud. Külm poleks lehmi küll näpistanud (päeval näitas termomeeter viite soojakraadi) ja kindlasti oleks ka talve läbi laudas olnud lehmadel õues lõbu laialt olnud, kuid õues on alles lund palju ja libedaid kohti ka. Kõikjalt pole veel lumi sulanud.

Karjalaskepäeva võib sel aastal korraldada vast alles paari nädala pärast. Loodetavasti selleks ajaks annab külm järele ja soojakraadid saavad võidu?

Samas on leidunud ka selliseid loomapidajaid, kes on talve läbi lasknud vasikatel õues olla. Tähendab, et neil oli katusealune, kus olla, aga vabalt said õues jalutada.

Loomadega on samad lood nagu inimestega. Kui inimene on talisupleja, siis ta külma ei pelga. Ka loomadega on nii, et kui loomad on harjunud talvel õues olema, siis nad külma ei pelga. Kui mõnda looma hoitakse väga soojas ja kui siis see loom juhtub järsku külma saama, on ta kohe haige.

Hetkeseis õuest on selline, et põldudel on farmerite poolt tehtud heina ja silorulle veel alles küll ning traktoriga on võimalik korraga mitu rulli ära tuua.