Seminaril kõlavad ettekanded tutvustavad Tallinna piirkonna 2035. aasta liikuvuse ja transpordipoliitika erinevaid võimalikke stsenaariumeid ning mis valikuid tuleks teha nendeni jõudmiseks. Lisaks tuleb ettekandmisele ka Tallinna parkimise uuring.

Ettekannetega esinevad Tallinna piirkonna linnaliikuvuse arengukava 2035 projektijuht Pirko Konsa Tallinna Transpordiametist, Maanteeameti linnaliikuvus ekspert Mari Jüssi ning Tallinna parkimise uuringu autorid Damiano Cerrone ning Kristi Grišakov ettevõttes OÜ SpinUnit.

Ettekannetele järgneb arutlusring teemal „Rahastusmudelid linnaliikuvuse arenguks“, millest võtavad osa Riikogu liige ja Riigikogu linnalise liikuvuse toetusrühma juht Yoko Alender, Tallinna Transportiameti (TTA) juhataja Andres Harjo, Tallinna Linnakantselei strateegilise planeerimise osakonna juhataja Toomas Haidak, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi transpordi arengu ja investeeringute osakonna juhataja Indrek Gailan ning Europark Estonia juhatuse liige Karol Kovanen.

Seminari ajakava:

14.00 Tallinna piirkonna 2035 liikuvuse ja transpordipoliitika stsenaariumite tutvustus - Mis valikuid on vaja teha?
• Pirko Konsa, Tallinna Liikuvuskava 2035 projektijuht, Tallinna Transpordiamet
• Mari Jüssi, Tallinna Liikuvuskava 2035 ekspert, Maanteeamet
14.45 Parkimis stsenaariumid ja parkimistasu õiglane süsteem
• Damiano Cerrone, Tallinna parkimise uuringu autor, OÜ SpinUnit
• Kristi Grišakov, Tallinna parkimise uuringu autor, OÜ SpinUnit
15.30 Kohvipaus
15.50 Arutlusring: Rahastusmudelid linnaliikuvuse arenguks
• Yoko Alender, Riigikogu liige ja Riigikogu linnalise liikuvuse toetusrühm juht
• Andres Harjo, Tallinna Transpordiameti juhataja (TTA)
• Toomas Haidak, Tallinna Linnakantselei strateegilise planeerimise osakonna juhataja
• Indrek Gailan, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi transpordi arengu ja investeeringute osakonna juhataja (MKM)
• Karol Kovanen, Europark Estonia juhatuse liige
16.50 Seminari lõpp

Seminari korraldatakse Tallinna piirkonna säästva linnaliikuvuse arengukava 2035 (LiLiA) raames. Tallinna LiLiA koostamist kaasfinantseeritakse Interregi Kesk-Läänemere programmi FinEstSmartMobility projektiga, koostöös Helsingi linna ja Helsingi Regiooni Transpordiametiga. Eesti partnerorganisatsioonid on Maanteeamet, Tallinna Transpordiamet, ITL Digital Lab ja assotsieerunud partnerina Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.