Eelmisel neljapäeval toimus Kloogaranna teel õnnetus turvavöödega varustatud maakonnaliinibussiga, kus mitmed reisijad ohutuse tagamiseks turvavööd ei kinnitanud.

Maanteeameti ühistranspordi osakonna juhtivekspert Mika Männik selgitab, et turvavöö kinnitamine on sõitja enda kohustus, kes peaks turvalisuse huvides vöö kinnitama. Bussijuht võib keelduda sellise sõitja vedamisest, kellel pole turvavöö kinnitatud.

Alates 2013. aastast nõutakse maakonnaliinide hangetes kõikidele istmetele turvavöid. Linnaliini bussides turvavöid aga ei ole, on vaid vöö ratastooli kinnitamiseks.

Männiku sõnul kehtestatakse bussides järk-järgult turvavööde kinnitamise nõudeid ja praegu võib vöödeta bussis sõita. Kui palju on Eestis turvavöödeta busse, ei ole Männiku sõnutsi võimalik öelda.

Maanteeamet ning Politsei- ja Piirivalveamet jätkavad teavitustööd, et üha rohkem bussireisijaid turvavöö kinnitaksid. Samuti käib Maanteeamet politseil abis liiklusjärelvalve tegemisel, kus muuhulgas kontrollitakse turvavööde kinnitamist.