Mööda Estonia puiesteed Lasnamäe suunas sõitvad liiklejad suunatakse A. Laikmaa tänava kaudu Narva maantee või Rävala puiestee poole, kust edasi on võimalik jätkata liiklemist Lasnamäe suunas.

Gonsiori tänavalt kesklinna suunas liiklejad suunatakse Pronksi tänava ristmikult kahel sõidurajal Tartu maantee ja ühel sõidurajal Narva maantee poole.

Maneeži, V. Reimani, Raua ja Kivisilla tänavad muudetakse tupiktänavateks. V. Reimani tänava liiklus muudetakse kahesuunaliseks, mis toob kaasa ka parkimiskorralduse muudatuse.

Bussiliinid number 31, 53, 55, 56, 67, ja 68 suunatakse ümber marsruudile A. Laikmaa tänav–Rävala puiestee–Tartu mmaantee–Fr. R. Kreutzwaldi tänav. Bussid jäävad peatuma Kivisilla peatuses, kuid teevad Gonsiori tänaval tagasipöörde ning suunduvad eelnevalt mainitud marsruudile.

Liiklejatel tuleb järgida ajutiste liiklusmärkide nõudeid ja arvestada, et piirangute tõttu on liiklus piirkonnas häiritud ning võtab rohkem aega.

Tööde tulemusel remonditakse Gonsiori tänav alates Maneeži tänava ristmikust kuni Laagna teeni, kogupikkusega ligikaudu 1,5 kilomeetrit. Lisaks rekonstrueeritakse Laagna tee umbes 300 meetri pikkune lõik, K. Türnpu tänavat 210 meetri ulatuses ning J. Kunderi tänava serva rajatakse jalgrattatee pikkusega ligi 900 meetrit.

Kokku rekonstrueeritakse sõiduteid umbes kahel kilomeetril ning rajatakse ja rekonstrueeritakse ligi 4,9 kilomeetrit jalgratta- ja kõnniteid.

Ehitustööde mahus rekonstrueeritakse 11 fooriristmikku ning Torupilli Selveri kõrvale rajatakse "Pargi ja Reisi" parkla.

Gonsiori tänava Maneeži tänava ja Laagna tee vahelise lõigu ümberehituse tulemusel jääb tänavale kolm sõidurada. Mõlemas sõidusuunas on ühissõidukirajad ning keskmine sõidurada on muutsuunaliiklusega rada, kus hommikusel perioodil toimub liiklus suunaga kesklinna ja õhtul suunaga Lasnamäe poole.