Eile õhtul Eestimaa vallutanud lumetuisk ja tormituuled sundisid ööl vastu tänast ligikaudu tunniks sulgema lõigu Tallinna ringteel.

Tallinna ringtee alguses asuva teelõigu (lõik 0,6-2,8 km) sulgemine tähendas autojuhtidele 9 kilomeetri võrra pikenevat teekonda mööda Lagedi, Loo ja Tallinna-Narva maanteed.

Kahekilomeetrisele teelõigule jääb ka Tallinna ringtee rekonstrueerimise ala, muuhulgas ka silla remondi ajaks tehtud ajutine ümberpõige, kus autodel tuleb järsakust esmalt alla ja seejärel tagasi üles ringteele pääseda. Mitu autojuhti kirjeldasid Delfile just selle ümberpõike ohtlikkust ja juhtisid tähelepanu, et sõidukitel tekkis libedaga ümberpõike läbimisega suuri raskusi.

lumi tallinna ringteel

Maanteeameti Põhja regiooni ehitusosakonna juhataja Viktor Kisseljov ütles Delfile, et praegu on ümberpõige ja seega ka kogu lõik avatud.

Siiski pole välistatud, et eriolukordade tekkides suunatakse liiklus taas uuesti läbi Lagedi, Loo ja Tallinna-Narva maantee. Kisseljov rõhutas, et ümberpõige on lühiajaline ja tööde teostamine on vajalik, et minna edasi järgmise tööetapi juurde. "Võimaliku ümbersõidu vajaduse kasutamine lõpeb hiljemalt 5. novembril, mil liiklus läheb uuesti ümberpõikelt põhiteele. Tööde teostamisel tehakse kõik võimalik selleks, et Tallinna ringtee liiklust ei peaks ümber suunama," selgitas Kisseljov.

Maanteeamet palub autojuhtidel olla eriti tähelepanelik, arvestada ilmaoludega ja valida ilmastikuoludele sobivat sõidukiirust.