Prokuratuuri pressiesindaja Anely Erm ütles ERR.ee-le, et prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal võeti 66-aastane mees tapmises kahtlustatuna kriminaaluurimise ajaks ehk esialgu kuni kuueks kuuks vahi alla.

Laupäeval kell 11.20 sai politsei väljakutse Võrumaale Paidra külla, kus 66-aastane mees tulistas tüli käigus jahirelvast oma 54-aastast abikaasat, kes suri saadud vigastustesse. Talumajas viibis kuriteo ajal ka üks sugulane, kel õnnestus majast põgeneda ning häirekeskusele juhtunust teatada, mõni aeg hiljem teatas naise tulistamisest häirekeskusele ka kuriteos kahtlustatav ise.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik kirjeldas, et politsei planeeris kahtlusaluse taluõuele sõites kiirelt mehe kinnipidamise taktika. "Läbimõeldud tegevusplaan sellistes ohuolukordades on ülioluline. Kuna mees oli joobes ja relva kasutanud, oli ka tema edasine käitumine ettearvamatu. Meie eesmärk oli ta kiiresti kahjutuks teha. Välistada, et temast kellelegi veel ohtu võiks olla," ütles operatiivjuht.

Kriminaaluurimine käivitati karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi järgi, süüdimõistmisel näeb karistusseadustik ette kuue- kuni 15-aastase vangistuse.