Art Kuum, kes veetis eilse hommiku politseiuurijatele ütlusi andes, nentis, et šokk hakkab talle alles kohale jõudma.

„Arvestades seda, et maja pandi põlema, kui pere sees magas, võib öelda, et olen õnnesärgis sündinud. Keegi ei saanud isegi põletushaavu ja ka maja saab taastada. Kahju on kuni 50 000 krooni,“ ütles ta.

Sündmuste ahel ise on tema sõnul nagu õudusunenägu. „Kui kellelgi on midagi minu vastu, siis miks rünnata tervet peret? See on võigas, eile hakkasin šokist üle saama ja reaalne pilt on päris jube, mõelda, mis oleks võinud juhtuda…“ kirjeldas vallavolikogu juht oma tundeid.

Pere toibub öistest üleelamistest. „Ega see kerge ei ole, saatsin ühe lapse vanavanematega spaasse lõõgastuma, teine ei ärganud tol ööl õnneks üles. Naine peab väga vapralt vastu, isegi vapramini kui mina,“ kiitis Kuum kaasat.

Aimab, kes rünnaku taga on

„Neid, keda ma oskan kahtlustada, on üsna väike ring. Olen selle ka politseile rääkinud, aga uurimise huvides on politsei palunud seda mitte laiemalt edasi anda,“ ütles Kuum.

Küll usub ta, et rünnak on seotud kohaliku poliitikaga ja valimisega vallavolikogu esimeheks.

„Volikogu asi läks ladusalt, seal on 17 inimest ja 15 poolthäälega valiti mind. Aga ju siis kellelegi ikka ei olnud see meele järele,“ arvas ta, et rünnaku taga võib olla keegi, kel endal valla poliitikas osalemise huvi.

Käekirja ära ei tundnud

Maja täiskuuööl põlema pannud kurjategija jäetud jõle silt „käed saagin“ on siiani veel majal peal näha, majaperemehe hinnangul tuleb sein üle krohvida — musta aerosoolvärviga tehtud tähed on sügaval seinamaterjalis. „Kui soojemaks läheb, saab vaadata, mis sellega teha.“

Käekirja vallavolikogu esimees enda sõnul ära ei tundnud — tähed on selleks liiga suured, peaaegu poolemeetrised.

„Inimene, kes saadab korda sellise asja, peab mõtlema kuidagi teistmoodi kui normaalsed inimesed,” märgib Kuum.