Mopeedijuht toimetati vigastusega Ida-Viru keskhaiglasse ja lubati kodusele ravile, teatas Ida politseiprefektuuri pressiesindaja

Samal päeval kella 20.45 ajal, toimus liiklusõnnetus ka Lääne-Virumaal Tapa linnas Valgejõe puiestee ja Õie tänava ristmikul, kus mopeed, mida juhtis 16-aastane nooruk, sõitis ette peateel liikunud sõiduautole BMW 328, mida juhtis 27-aastane Kimmo-Kristian. Mopeedijuht toimetati vigastustega Rakvere haiglasse.

Ida Politseiprefektuuri Jõhvi politseiosakonna vanemkonstaabel Meelis Kaevu sõnul ei olnud esimese juhtumi puhul 10-aastasel lapsel mingit õigust mopeediga maanteel viibida — maanteel sõitmiseks peab mopeedijuht olema vähemalt 14-aastane ning tal peab olema selleks ka vastav tunnistus. Samuti puudus poisil kiiver. Teisel juhul, Tapal toimunud liiklusõnnetuses, päästis tõsisematest traumadest nooruki just kiiver.

Isana leiab vanemkonstaabel Meelis Kaev, et juhtunus on süüdi eelkõige lapsevanemad, sest laps oli jäetud järelvalveta ning ilmselt pole talle piisavalt selgitatud liikluses kehtivaid reegleid. Siit ka meeldetuletus — hoidke oma järelkasvul silm peal ning tuletage võimalikult tihti meelde elementaarseid liiklusreegleid, sest maanteedel on kiirused suured ja selge on see, et auto ja mopeedi või rolleri kokkupõrkes jääb kannatajaks vähem kaitstud pool.