Tuleohutusnõuete rikkumisi ei tuvastatud kahes kolmandikus kontrollitud asutustest, teatas Ida-Eesti päästekeskus.

Ida-Eesti Päästekeskuse tuleohutusbüroo juhataja Carmen Kondi sõnul algatati rikkumiste kohta kaheksa väärteomenetlust. "Kontrollkäigu tulemusel selgus, et tulekahju või muu õnnetuse korral pole inimestel võimalik ohutult väljuda kaheksast kontrollitud hoonest.

Ühegi evakuatsiooninõude rikkumist ei tuvastatud 17 kontrollitud lõbustusasutustes, seega on võrreldes eelmisel aastal korraldatud analoogse reidi tulemustega olukord oluliselt paranenud,“ võttis Kond reidi tulemused kokku.

Peamised tuleohutusnõuete rikkumised olid evakuatsioonitee ummistamine, -pääsude lukustamine ja -märgistuse puudumine. Avastati ka kontrollimata tulekustuteid. „Näiteks Ida-Virumaa ööklubis Night Life ja restoran-baaris Jõhvi Kelder avastati samad rikkumised, mis eelmisel aastal. See näitab, et oma vigadest pole õppust võetud,“ ütles Carmen Kond.

* Vastavalt 01.09.2010 jõustunud tuleohutuse seadusele peab olema tagatud ehitisest evakuatsioon ning kergesti läbitav evakuatsioonitee.
Evakuatsiooniteel asuvad uksed peavad olema varustatud evakuatsioonisuluse ehk avamisseadmega, mis peab olema alati avatav ilma abivahenditeta ning suluseavamise liigutus ei tohi olla vastupidine evakuatsiooni suunale, kusjuures kahepoolse ukse puhul peavad olema kergesti avatavad mõlemad uksepooled (ehitisele ja selle osale esitatavad tuleohutusnõuded VV 27.
oktoobri 2004 määrus nr 315).