Abja-Paluojalt suunaga Valga poole liikunud mootorratas Honda, mida juhtis A-kategooria sõiduki juhtimisõiguseta Ülari (s 1988), kaotas vasakkurvis juhitavuse ning põrkas vastu parempoolset põrkepiiret ja paiskus üle ristmiku paremale kraavi, teatas Lõuna politseiprefektuuri pressiesindaja.

Mootorrattur hukkus sündmuskohal. Õnnetuspaigas oli teekate kuiv, mootorratta rehvid vastasid nõuetele. Turvavarustuse kasutamine on selgitamisel.

Viljandi politseiosakonna vanemkomissari Alvar Pähkeli sõnul moodustub noortest uljaspeadest, võimsast tehnikast ja ilusast ilmast tihti kooslus, mis sillutab teed traagilise tagajärjeni.

„Vaatamata kõigile nendele teguritele, tuleb alati säilitada selget mõtlemist ning jääda kehtestatud eeskirjade piiresse. Kellel adrenaliin pulbitseb, võib minna seda välja elama organiseeritud vormis kas krossi- või kardirajale aga mitte teha seda keset liiklust, seades ohtu nii ennast kui teisi,“ sõnas vanemkomissar.

Suviste ilmade saabumine ja mootorrataste liiklusesse naasmine toob kaasa ka politsei kõrgendatud tähelepanu ratturite liikluskuulekuse kontrollimisel.