Eile andsid opositsiooni esindajad  teada vallavanema Jan Trei (IRL) umbusaldamise algatamisest, millele vallavalitsus Solmani isikus vastas, et tegu on poliittsirkusega.

Hiljem teatas Solman Delfile, et palub abi, sest Vooglaid on teda ähvardanud. "Sain õhtuse kirja Viimsi opositsioonijuhilt Märt Vooglaiult, kes mind peenelt ähvardada püüab," kurtis Solman.

Nimelt kirjutas Vooglaid: "Ma leian, et peale Sinu tänast etteastet ei sega tulevikus miski meil seostada Sinu käitumise põhjustena ka Sinu eraelulisi probleeme , näiteks ?"

Solmani hinnangul oli tegu ähvardusega paljastada tema eraelulisi probleeme. Vooglaid kirjast endast ja ähvardusena kõlanud reast rääkida ei tahtnud, vaid asus omakorda Solmanit süüdistama.

"Riina Solman võiks oma poolt kirjutatud kirjatükke lugeda hoolikamalt. Kui tahate midagi kirjutada, siis kõigepealt küsige... Riina Solman või siis vallavalitsus, meelevaldselt võtab nõuks valetada, ühtegi tõendust panemata. Kirjutage sellest. Mingisugust isiklikku elu keegi ei ole mitte kuskil käsitlenud."

Samas ei eitanud Vooglaid, et ta sellise lause kirja pani ja Solmanile saatis. "Ärge seda kontekstist välja rebige, seda lauset. Kui ma äkki saadan teile selle, milliseid ähvardusi tema mulle saatnud on?" pakkus Vooglaid (hiljem ta siiski keeldus kõnealuseid ähvardusi jagamast).

"Temal on õigus kirjutada, et Vooglaidil on majanduslikud huvid," protestis Vooglaid, et tegelikult on valesti käitunud ikkagi Solman.

""Vallavalitsuse seisukoht juhib selgelt tähelepanu opositsioonijuhi käitumisele, tema hirmuvalitsusele. Eraelule viitamine on hämmingut tekitav käitumine. Julgen arvata, et taoliste viidete tegemiseks saavad ühel inimesel olla vaid isiklikud kurvad tagamaad," tsiteeris Vooglaid Solmani kirja talle. "Mis see on - kas see ei ole ähvardus?" küsis ta.

Vooglaid heitis Riina Solmanile ette, et valla kommunikatsioonijuhina peaks too esindama kõiki vallavolikogu liikmeid võrdselt, kuid teeb seda valikuliselt.

"Mul on väga tore pere, keda ma väga armastan. Ähvardamine "eraeluliste probleemidega" mõjub ebaeetilisuse kõrval ründena minu pere suunal, keda ma kaitsta soovin," täpsustas Riina Solman, kuidas tema kirja mõistis.

Märt Vooglaiu eilne e-kiri Riina Solmanile:

"Tere Riina.

Lugesin Sinu umbusalduse teemalist kirjutist Delfist ja Postimehest. Pean tunnistama, et ootaks PR spetsialistilt rafineeritumat vastulauset ja kindlasti mitte sedavõrd isklikku valet. Sa tead väga hästi, et esimesena suure vale avaldamine, ilma tõenditeta , on tõhus arvamuse kujundaja. Saan aru, et oled harjunud pritsima meediaavarustesse oma teateid vahendeid valimata.

Ma leian, et peale Sinu tänast etteastet ei sega tulevikus miski meil seostada Sinu käitumise põhjustena ka Sinu eraelulisi probleeme , näiteks ?

Ei midagi isklikku - nagu Sina armastad seda rõhutada.

Edu ja õnne soovides ,

Märt"