Tivoli Tuuri produtsent Lauri Viikna räägib Delfiga vaikse väsinud häälega. Selja taga on närviline ja magamata öö, hommikul Rakvere linnavalitsuse istung, mis keelas tivolil täna tegutseda, lisaks pressikonverents.

Viikna vastutab ürituse muusikalise ja toitlustuspoole eest. Karussellid jne tehnika kuulub tema partnerile, Rootsi firmale ITV AB.

Mis siis ikkagi öösel juhtus?

Ühe karusselli all toimus lokaalne põleng, vastab Viikna. “Käis mingi plahvatus, lahvatas suur leek ja siis karuselli gondlid sõitsid sealt läbi, karusell keerles sealt läbi. Inimesed kes gondlites olid said mõningaid pindmisi põletusi, ent õnneks midagi väga hullu kellegil viga pole.”

Viikna sõnul töötasid kõik ametkonnad omavahel väga operatiivselt. Ta tunnustab ka kohalolijad, kes aitas inimesed põlevalt atraktsioonilt juba enne päästjate saabumist maha. Tuletõrje saabus sündmuskohale kolme minutiga.

“Ei oskagi öelda, mi juhtus. Eks see selgub asja koos partneritega uurides,” ohkab Viikna. “Seal karuselli all pole nii palju põlevat materjali, mis võiks sellise leegi põhjustada.”

Kas kahtlustate kellegi kuritahtlikku kätt?

Meil on eelnevates linnades olnud ähvardusi, sõnab Viikna. “Mõned tegelased, kes on platsilt välja saadetud eelmistes linnades, need on ähvardanud tule otsa panna ja maha põletada.”

Ähvardused on antud juba eelmises linnas politsei kätte ja neid uuritakse, lisas Viikna.

Õnnetuse tekkepõjuste uurimist on alles alustatud, kuid Ida-Eesti päästekeskus peab praegu kõige tõenäolisemaks kaht versiooni: need on kas elektrikilbis tekkinud lühis või pahatahtlik süütamine, teatasid “Seitsmesed uudised”.