Varahommikul tehtud seirelennul avastas termovaatluskaamera pinnasest üksikuid tulekoldeid. Tulekolded kaardistati ning päästemeeskonnad asuvad neid täna kustutama ja kogu põlengualal tuleluuret tegema. Tänaseks on kustutustöödele planeeritud ligikaudu kolmkümmend vabatahtlikku ja kolmkümmend päästetöötajat, teatas Lääne-Eesti päästekeskus.

Jätkatakse ka päästevarustuse kokkukorjamist põlengualalt.

Täiendavalt vabatahtlike abi kustutustöödel enam ei vajata. Järgnevatel päevadel otsivad viimaseid tulepesasid vabatahtlikud Tallinna ja Harjumaa reservpäästerühmast ja Väike-Maarja päästekoolist. Vabatahtlikud, kes edaspidigi soovivad päästetöödel abiks olla, võivad endast märku anda Eestimaa Looduse Fondi koduleheküljel www.elfond.ee või telefonill 518 4573.

Eile tegid põlengualal järelkustutustöid üle saja päästetöötaja ja vabatahtliku, öösel valvasid põlenguala kaks päästemeeskonda. Päeval tõusnud tuul lõi üksikutes kohtades tulepesad lõkkele, kuid need avastati kiiresti ja kustutati.

Häirekeskus sai teate metsatulekahjust Vihterpalus möödunud laupäeval kell 12.20. Alates sellest ajast on tuli Vihterpalu metsas levinud kokku 850 hektaril, tippajal oli aktiivse põlemisala pindala 250 hektarit.

Eesti metsades on tuleohtlik aeg ning tule tegemine metsas keelatud. Lõket tohib väljaspool oma maja krundi piire teha ainult omaniku poolt eelnevalt ettevalmistatud ja tähistatud lõkkeplatsil. Samuti tohib teisaldatavat grillahju väljaspool oma hoovi ülesse seada ainult tähistatud lõkkeplatsidel.