Lääne prefektuuri teatel andis tähelepanelik kodanik eile kell 21.13 häirekeskusele teada autoga kihutavast võimalikust joobes juhist.

Väljakutsele reageerinud politseinikud märkasid kirjeldustele vastavat sõidukit liikumas Pärnu poole Sauga vallas Tallinna maantee ja Jänesselja tänava ristmikul.

Sõiduki roolis olnud 24-aastasel Andresel olid joobetunnused ja lisaks sellele puudus mehel juhtimisõigus.

Politseinikud toimetasid juhi kainenema ja täna tuli tal oma tegude üle aru anda Pärnu kohtumajas.

Kuna Andresel oli kolm kehtivat kriminaalkaristust ja kaksteist väärteokaristust, lisaks sellele ka tasumata rahatrahv, siis otsustas kohus teda karistada 30 ööpäeva arestiga. Muuseas on meest eelnevalt kahel korral varem karistatud juhtimisõiguseta mootorsõiduki juhtimise eest.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnul on hea meel sellel nädalal juba teist korda tänada inimesi selle eest, et liikluses toimuv läheb neile korda.

"Inimeste mure liikluses toimuva pärast ja koostöö politseiga on üks edu võti, kuidas taolised vastutustundetud juhid liiklusest eemaldada enne, kui nad põhjustavad liiklusõnnetuse," ütles Peremees.

"Vaadates meie karmi statistikaga alanud aastat liikluses, on nende kahe mehe teekonna katkestamine olnud hädavajalik," ütles Peremees ja avaldas lootust, et see on kindluse märk teedel kõiki reegleid arvestavatele juhtide turvatundele ja hoiatus neile, kes reegleid järgida ei taha.

Sellel nädalal on Pärnu kohtumajas määratud arestid kokku kolmele liiklusrikkujale. Eile määrati seitse ööpäeva aresti mehele, kes kihutas keset päeva Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel.

Esmaspäeval karistati Pärnus nädalavahetusel joobes ja juhtimisõiguseta autoroolist tabatud meest 30 ööpäevase arestiga.