Asjaolude selgitamisel ilmnes, et video oli tehtud 31. detsembril, video autor aga politseid laste elude ohtuseadmisest ei teavitanud.

Politsei uuris linna turvakaamerate salvestusi, kontrollis läbisõidul Otepääd ja selle ümbruskonda ning tuvastas väikebussi asukoha ja selle juhi. Juhtumiga tegeleb Valga politsei.

"Võib vaid ette kujutada, millised olnuks tagajärjed, kui treileris kükitavad lapsed oleks sattunud õnnetusse, kinnises treileris üksteisele järjepanu selga rullunud nagu pallid lototroni masinas," sõnas Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa.

Politseijuhi sõnul tekib sellist videot vaadates küsimus, miks pealtnägijad ei sekkunud, ega andnud sellest politseile otsejoones teada. Selle asemel kõnniti laiali, linateosega asuti aga veebis teiste kõrvaliste ohkeid jälgima ning vaadati, kuhu ulatub sõidukijuhi fantaasia olukorras, mil laste transportimiseks paremat võimalust ei leita.

Video on pärit portaalist Sportaal.ee

"Ilmselt ei andnud keegi kohalolnust aru, et hetkel, kui väikebuss lapsi täis treileriga sõitu alustas, oli kaalul ühekorraga nende kõigi turvalisus. Kas mõeldi korrakski, et vähese vaevaga võinuks ise autojuhile märkuse teha ebainimliku ja ohtliku laste transportimise viisi kohta? Meie ümber toimuv ei ole film, mida ainiti kõrvaltvaatajana lindile võtta. See on igati ilmsi, tõeline elu," sõnas Kürsa.

Politseid teeb murelikuks ka see, et teatud juhtudel on inimesed hoolimatud selle suhtes, mis otseselt neid iseendid või lähedasi ei puuduta. "Võimalik on ka inimlik ühiskond, kus kõike ei pea tegema põhjusel, et seadus käsib, vaid tehakse, sest nii on inimlik. Seda eriti siis, kui hoolt ja tähelepanu vajavad lapsed, kes sageli iseend täiskasvanute ohtliku tegevuse eest kaitsta ei saa või oska".