Täna võeti kahtlustatav 43-aastane Vadim prokuratuuri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Maarja-Liisa Sari sõnul on Vadimi ka varem joobes sõidukijuhtimise eest karistatud ning lisaks on tal hetkel ka liiklusrikkumiste eest kaks kehtivat väärteokaristust.

"Kahtlustatav sõitis kaubikuga päevasel ajal Tartu kesklinnas, kus samal ajal oli liikumas palju jalakäijaid ning oma joobe tõttu ei suutnud ta isegi parklast ilma avariid tegemata välja sõita. Ilmselgelt on selline inimene ohuks kõigile liiklejatele ning kahjuks ei ole ka varasemad karistused pannud teda oma käitumist muutma. Kõiki asjaolusid arvestades oli ainuvõimalik taotleda ta vahistamist," selgitas prokurör Sari.

Üleeile lõuna paiku sai politsei teate, et Tartus sõitis Volkswagen Transporterit juhtinud mees hoogu pidurdamata otsa Tasku keskusesse suunduval teel tõkkepuudele. Samuti rihtis masin maha tõkkepuude juures olnud elektroonilised seadmed ja andurid. Kaubikujuht põgenes sündmuskohalt.

Politsei asus kirjeldusele vastavat sõidukijuhti piirkonnast otsima. Lõuna prefektuuri politseimajor Alvar Pähkel ütles, et juht oli raske avariiga selgelt märku andnud oma sõiduvõimetusest ja ohtlikkusest. Samuti kasvas avariipaigalt lahkumisega veelgi risk, et juht võib põgenedes näiteks ohtlikult kiirust ületada ning veelgi hullemat kahju teha.

„Ühel sõidukit otsima asunud patrullekipaažil õnnestus kaubikujuht juba Vabaduse puiesteel kinni pidada. Sõidukiroolis olnud 43aastase mehe kontrollimisel selgus ka põgenemise põhjus: ta oli alkoholijoobes,“ selgitas politseimajor.

„Tunnistajate ütlusi ja turvakaamera videosalvestust esialgselt hinnanuna võime tõdeda, et tegelikult oli tegu õnneliku õnnetusega. Joobes kaubikujuht ei tekitanud ainult suurt varalist kahju, vaid pani tõsisesse ohtu ka lähistel liikunud jalakäijad. Teeservas liikus paar inimest, kes ei oleks tõenäoliselt enda kaitseks saanud midagi ette võtta, kui suurel hool lähenenud kaubik kõnniteele oleks paiskunud,“ kirjeldas politseijuht.

Kaubikujuht peeti sündmuskohal kinni ning toimetati menetlustoiminguteks uurija juurde.

Sõiduki juhtimise eest joobeseisundis näeb seadus ette rahalist karistust või kuni kolmeaastast vangistust.