Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro ütles eile Delfile, et politsei sai pühapäeva õhtul kella 21.30 ajal teate, et Solarise keskuses on noorte seltskonnas tekkinud konflikt ning pealtnägijad olid näinud ka kaklemist.

Kahro sõnul viisid politseinikud asjaolude selgitamiseks sündmuskohalt jaoskonda 26-aastase noormehe, 19-aastase neiu ning 18-aastase noormehe. Kriminaalmenetlust alustati kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi alusel.

18-aastane noormees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning ta viibib hetkel jaoskonnas.

Kakluses vigastada saanud Raido kinnitas Õhtulehele, et kõik algas sellest, kui tema noorukest sõbratari solvati.

"Mina, mu elukaaslane ja sõbranna olime Solarise kõige alumisel korrusel treppide juures, kui kuulsime, et keegi vene seltskonnast hakkas minu 16aastast sõbrannat ropult sõimama," räägib noormees. "Küsisin sellelt seltskonnalt, miks nad nii ütlevad, et nad isegi ei tunne teda. Siis aga kogunes meie ümber 25-30 inimest ja ma jäin nende keskele," sõnab Raido. Mõne minuti pärast läksid käiku nii käed kui ka jalad. 

Anneli Palvadre Solaris keskusest kinnitas Delfile, et vahejuhtum leidis aset pühapäeva õhtul kell 21.23 ehk ajal, mil valdav osa kauplustest ja muust keskusest on juba suletud.

"G4S turvameeskond reageeris operatiivselt, kaasati ka nii turvafirma kui politsei partullekipaažid ning olukord saadi kontrolli alla," ütles Palvadre. "Agressiivsemad konfliktis osalenud suunati politseijaoskonda. Kohal käis ka kiirabibrigaad, kuid keegi intsidendis osalnutest abi ei vajanud."

Palvadre sõnul on tegemist esmakordse taolise juhtumiga ning varem ei ole Solarises noortekampadega ühtegi suuremat konflikti olnud. Pigem on tema sõnul olukord sarnane teiste keskustega, kus iga pool mingi kogus noori ikka koguneb ja ringi liigub, kuid selles ei ole midagi otseselt ohtlikku.