Põhja prefektuuri välijuht Pirko Pärila selgitab Delfile, et keskööl vastu eilset märkasid politseinikud, kuidas Tallinnas Mustamäe teel keerab vastassuunda sõiduauto Saab. "Politseinikud järgnesid autole, andsid peatumismärguande, kuid sõidukijuht lisas seepeale kiirust ja püüdis põgeneda," märgib Pärila.

Tagaajamine lõppes Tedre ja Vindi tänavate ristmikul. Kuna politseinikel oli vahepeal sõidukiga visuaalne kontakt kadunud, leidsid nad keset ristmikku lahtiste ustega ja süütelukus võtmega Saabi.

"Järgnesime põgenejale kortermajja. Tänu mahajäetud jälgedele ja ühe tunnistaja abile saime teada, millises majas ja kus korteris võib autojuht end varjata," räägib Pärila. "Kuna ust ei avatud, võtsime ühendust korteri omanikuga, kes oli valmis kohe kohale tulema ja ukse avama. Korteris pidasime kinni 34- ja 61-aastased mehed ning viisime nad proovide võtmiseks jaoskonda. Mõlemad mehed olid joonud alkoholi."

Uurimise käigus selgitatakse välja, kumb meestest sõidukit juhtis. "Suur aitäh heale inimesele, kes oli valmis meid sündmuskohal aitama!"