"Mind vahistati selle eest, et ma ei maksnud restoranis arveid. Viimane oli restoran Steak House, mille kohta oli reklaamis kirjutatud, et see on parim steak house Riias."

Kui suur arve oli?

"Ausalt öeldes ei mäleta. Jõin kaks punast veini ja sõin normaalselt. Kuidagi ei mäleta. Kaks veini ei tee mulle tavaliselt midagi. Võibolla oli nauding nii suur, et ei mäleta."

Kus sa veel niimoodi söönud oled ja maksmata lahkunud?

"Ma pole kusagil ära läinud. Olen alati kohale jäänud, ära pole jooksnud. Olen alati arvet oodanud. Kui arve on toodud, pole mul lihtsalt raha olnud."

Mitu korda sind vahistatud on?

"Ausalt öeldes... Keegi ütles mulle, et üheksa korda. Minu arvates võibolla vähem."

Miks sa midagi ei mäleta?

"Ma töötan ööpäevaringselt. Ma tulin Riiga 6. mail õhtul rongiga. Läksin Radisson Hotel Latvijasse sööma. Seal ma maksin kõik kinni, mul oli raha. Ma töötan ööpäevaringselt, nagu robot. Mu firma nimi on Real Estate Juu Ämm. Ma olen kompanii president. Firma on registreeritud Soomes 1998. aastal."

Millega firma tegeleb?

"Peamine tegevusala on kinnisvara – renoveerimine, restaureerimine ja konsulteerimine. Ma võin kõigega tegelda. Ma võin olla isegi Sherlock Holmes või isegi kõvem."

Aga kas sul raha üldse oli?

"Oli, kunagi oli. Mul on raha. Raha pole mulle probleem. Raha on ainult paber."

Miks sa siis ei maksnud, kui raha sulle probleem ei ole?

"Sel hetkel ei olnud. Mul on Ecco golfimängija kingad. Ilmselt on kogu Baltikumis ainult mul sellised. Ja need on mul Armani teksased, kuigi siin on augud, aga augud on ju moes. See on muidugi pask, sest siin on nii palju auke."

Aga miks sul nii palju auke on?

"No ma tegin suitsu ja panin koni taskusse. Ma armastan loodust. Kui läheduses pole prügikasti, et taha ma prahti maha visata. Ma olen suurim loodusearmastaja, ma ei pese mitte midagi. Ainult raha pesen kogu aeg, raha on nii räpane. Kõige räpasem, sealt võib baktereid saada igasuguseid. Raha peab iga päev pesema ja puhastama. Aga riided, kui mustaks saavad, siis mustaks jäävad, ma viskan nad minema. Ma ei pese kunagi. See on mõttetu. Tapad ennast ja loodust."

Kus sa Riias elasid?

"Kogu aeg töötasin, ööpäevaringselt käisin ringi."

Aga kus sa magasid?

"Ei maganud üldse. Natuke kuskil istusin. Päeval pingi peal. Teil on ju ilusad pargid. Ma neid bandiite ei karda. Panin saapad kõrvale ja pingi peal veidike. Ma kellelegi halba ei tee. Eestis pole linnu. Riia on normaalne linn."

Kus sa Eestis elasid?

"Otepääl."

Kui vana sa oled?

"44 juba."

Kas sul Eestis töö oli?

"Eestis ma ei töötanud. Seal pole mõtet töötada. Seal on parem vangis istuda kui töötada."

Kas sa oled vangis istunud?

"Ühe korra olen. Ei maksnud arveid. Seal ei austata rikkaid. Seal on nagu Gestapo. Inimesi süüakse ja tapetakse. Tartu vanglas, uues vanglas. Räägitakse, et see on Euroopa vangla. Riia on muidugi kõige parem. Riias on kõik parem. Eestis hakkan ma 30 aasta pärast vett kaevama Moskva jaoks."

Läti politsei Riia regionaalvalitsuse pressiesindaja Toms Sadovskis ütles, et eestlane vahistati pärast seda, kui politseisse helistas ühe toitlustusasutuse omanik. Eestlane oli tema restoranis söömas käinud, aga kui tuli aeg maksta, teatas ta, et raha tal pole, vahendab Läti Delfi.

Jaoskonnas selgitas politsei välja, et 44-aastane mees on varem samal põhjusel ka teistesse Riia politseijaoskondadesse sattunud. Mees sõi neljal korral erinevates restoranides kokku 200 lati (282 euro) eest. Ühes restoranis sõi ja jõi eestlane kokku lausa 800 lati (1128 euro) eest. Seega oli maiasmokast kurjategija põhjustatud kahju kokku üle 1500 lati (2115 eurot).