Prokurör Saskia Kask ütles Delfile, et varasem kokkulepe, mida kohtunik pidas liiga leebeks, on konfidentsiaalne ja selle sisu ta avalikustada ei saa, ent täna kinnitatud karistus on õiglane ja süüga vastavuses. Prokuröri sõnul oli Keiti Voogre juhtunu üle siiralt õnnetu ja kahetses oma hooletust.

Kask nentis, et suurem süüdlane Emily vastu toime pandus on Voogre elukaaslane Egert Must, kelle üle täna samuti istung toimus. 

„Kriminaalasja eeluurimisel on välja selgitatud, et Keiti on oma lapse vastu korduvalt vägivalda kasutanud – löönud last lahtise käega ja tirinud juustest. Sellega on ta põhjustanud lapsele valu, kuid mitte tervisekahjustusi või kehavigastusi. Lapse kehal ja peal tuvastatud vigastuste tekitamises on süüdistus esitatud Keiti elukaaslasele Egertile. Egerti ja Keiti teod on toime pandud küll ühe ja sama kannatanu suhtes, kuid eraldiseisvalt, erinevatel aegadel," ütles Kask.

"Väljaspool süüdistuse piire võib Keitile inimlikult ette heita seda, et ta ei hoolinud piisavalt, et märgata, mis lapsega toimub. Samas ei olnud tema hoolimatus nii suur, et talle oleks saanud esitada süüdistuse tegevusetusega kuriteo toimepanemises või lapse ohtu asetamises. Karistus mõistetakse igale inimesele konkreetse teo eest,“ lisas prokurör.

Kohus tunnistas Keiti Voogre (22) süüdi kehalises väärkohtlemises ning mõistis talle karistuseks 3aastase vangistuse, millest 6 kuud kannab süüdimõistetu ära kohe ja ülejäänud 2,5 aastat tingimisi 3aastase katseajaga.