22. jaanuaril pidasid keskkriminaalpolitsei töötajad Harjumaal ja Tallinnas kinni Aleksanderi (1958), Nikolai (1974), Svetlana (1962) ja 1988. aastal sündinud mehe ning 1987. aastal sündinud naise. Läbiotsimiste käigus leiti isikute juurest kokku ligikaudu 11 kg narkootilist ainet amfetamiin, teatas riigiprokuratuur.

Keskkriminaalpolitsei video narkokraami leidmisest:

Kinnipidamisel osutasid Nikolai ning 1987. aastal sündinud naine politseile vastupanu ning kihutasid enda kasutuses oleva sõiduautoga politsei eest ära. Kinnipidamisel visati sõiduautost välja kilekott ligikaudu 8 kg narkootilise aine amfetamiiniga, mille politseinikud kiirelt üles leidsid.

Pärast kinnipidamist avastasid keskkriminaalpolitsei ametnikud Rapla maakonnas Kohila vallas ka kinnipeetute kasutuses olnud narkootilise aine valmistamise labori, kust leiti amfetamiini ning narkootilise aine valmistamiseks vajaminevaid lähteaineid. 26. jaanuaril peeti sama kriminaalasja raames keskkriminaalpolitsei ametnike poolt Tallinnas kinni Katrin (1982).

9. jaanuaril pidasid keskkriminaalpolitsei ametnikud kinni Voldemari (1988) ja Kristo (1983), kes olid samal päeval enne kinnipidamist omandanud GHB lähteainet GBL-i ja valmistasid sellest 2,5 kg psühhotroopset ainet GHB-d. Läbiotsimise käigus leidsid politseinikud narkootilise aine lähteainet GBL-i, millest oleks saanud valmistada 7,5 kilogrammi psühhotroopset ainet GHB-d.

Antud juhtumi raames toimus aktiivne infovahetus ka maksu- ja tolliametiga. Isikuid kahtlustatakse psühhotroopse aine GHB valmistamises grupis.

Riigiprokurör Andres Ülviste sõnul peeti kahe kriminaalasja raames kahtlustatavana kinni kaheksa isikut, keda seostatakse suures koguses narkootikumide valmistamisega ning riigiprokuratuuri taotlusel on kohus neist seitse vahistanud.

„Prokuratuuri hinnangul on narkokuritegevuse vastases võitluses oluline jõuda isikuteni, kes narkootikume valmistavad ja narkoäri rahastavad ning läbi selle mõjutavad otseselt narkoturgu,“ lisas riigiprokurör Andres Ülviste.

„Keskkriminaalpolitsei kindel prioriteet on narkolaborite avastamine. Esmatähtis on, et see lõhub ära kogu narkoahela ning keelatud aine ei jõua tänavatele. Antud juhul oleks GHBst saanud uimastava doosi ligikaudu 1500 inimest ning amfetamiinist koguni 45 000 inimest,“ ütles Keskkriminaalpolitsei komissar Veiko Germann.