Esialgu üksteisega vastastikku poksiasendis seisnud noormeestest jäi üks pärast esimest lööki selgelt alla. Algas hävitus, kus sinisesse riietunud noormees tümitas ohvrit löökidega pähe, korduvalt rindkeresse, jalgadesse.

Et mitte ühest kaklejast piisavalt pole, siis liitus pärast maaslamaja oigeid ja appikarjeid pealtvaatajate hulgast peksmisega veel kolm noormeest. Kaks hoidsid ohvrit kinni, kui üks teda korduvalt näkku lõi, väidetavalt nukiraudadega, väidetavalt nii, et kannatanu kaotas selle käigus ka hambaid.

Delfiga võttis ühendust 17-aastase ohvri ema, kelle sõnul algas peksmine suhteprobleemidest. Ohver oli aasta koos "elanud-maganud" neiuga, kellest lahku minnes hakkas levima tüli, süüdistused ja kuulujutt. Suhte lõppedes tegi ema sõnul tüdruk politseisse avalduse, et noormees olevat teda vägistanud. Uurimine lõpetati, kuna politsei vägistamist ei tõendanud.

Karistamise võtsid omakohtu korras kanda tüdruku sõbrad, kes ohvrile pole ei sõbrad ega tuttavad. "Nad korraldasid poisile peksusauna," ütles ema. Ta kinnitas, et poisil olid pärast kaklust hambad siiski terved ja suus. Siiski kavatseb pere pojaga meditsiinilisse ülevaatusesse minna, et kontrollida, kas ka kõik siseorganid on terved.

Ema sõnul nemad politseisse kaklusest teada ei andnud. Politsei alustas uurimist juhtunust alles video levimahakkamisel sotsiaalmeedias.

"Esimesed menetlustoimingud on tehtud ning muuhulgas tuvastame hetkel ka videos olevaid isikuid," kommenteeris politsei pressiesindaja Marie Aava. Lääne-Harju politseijaoskond on alustanud antud videos nähtava uurimiseks kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel.

Noorte vägivald on selle suvega jõudnud avalikkuse teadmisesse varasemalt Kanuti ning Lasnamäe jõukude kuritegude kaudu. Põhja politseiprefekt Kristian Jaani on varasemas intervjuus toonud meedia tähelepanu kõrgendatuse osas välja ühe põhjusena sotsiaalmeedia suurema rolli. "Noorte tegevus linnas pole statistilises vaates midagi uut, teda on läbi aegade olnud. Aga sel korral on lühikese aja peale koondunud palju intsidente. Kunagised murelapsed on saanud kurjategijateks ja toime pandud kuritegusid," lausus prefekt augusti lõpus.