Kuupäevaks oli mullune 12. mai, kui 1985. aastal sündinud Dodonov pritsis süüdistuse kohaselt koridori konvoeerimisel arestimaja plitseinikule seebilahust silma. Prokuratuuri hinnangul tegi ta seda tahtliku tapmise eesmärgil - kui politseinikule tekkis silmades tugev põletustunne, kasutas Dodonov olukorda ära, haaras käega kaelast ja hakkas teda kägistama.

Dodonov oli olnud ühes eelvangistuse kambris 1996. aastal sündinud Kašintseviga. Dodonov mõtles plaani välja ning leppis noorema kurikaelaga kokku, kes mida teeb.

Kui Dodonov politseinikku lämmatas, tungis Kašintsev kallale teenistuskohustusi täitnud arestimaja spetsialistile, et too ei saaks lämbumas kolleegile appi minna.

Dodonov aga mitte ainult ei kägistanud - ta lõi politseiametnikku käte ja jalgadega, võttis talt jakist pastapliiatsi ja lõi torkas sellega korduvalt politseinikku.

Õnnekombel õnnestus politseinikul vajutada häirenuppu, mille peale saabusid kohale teised politseinikud. Seega jäi Dodonovi ja Kašintsevi tapmiskatse neist mittesõltuvatel põhjustle lõpuni viimata.

Dmitri Dodonov esiplaanil, Grigori Kašintsev taga.

Dodonov sai süüdistuse teise inimese tapmise katses ja vägivalla kasutamises võimuesindaja suhtes seoses tema ametikohustuste täitmisega. Kašintsev sai süüdistuse tapmise katsele kaasaaitamises ning samuti vägivalla kasutamises võimuesindaja suhtes.

Kaagid sattusid ühte kongi vägivalla tõttu

Eelvangistuse kambrisse, kus mehed plaani pidasid, sattusid nad erinevate asjaolude tõttu. Dodonov oli 6. mail kella 23 ajal kägistanud 19-aastast tuttavat noormeest. Nagu sellest veel vähe oleks - kägistushuviline asetas noorukile kõrile ka noa.

Kašintsev oli aga 7. mai varahommikul kella 5.20 ajal Narvas Imbi baari juures koos kamraadi Maksim Alakiga peksnud 47-aastast meest, põhjustades talle eluohtlikku tervisekahjustuse.

Eelvangistuse kambrisse viinud vägivalla teod lisati samuti süüdistusele juurde.

Dodonov ja Kašintsev oma süüd ei tunnista. Nad väitsid, et nad planeerisid küll põgenemist, aga mitte tapmist.

Kašintsevi kaitsja viitas ka sellele, et tema kliendi ohvri ehk arestimaja spetsialisti vigastused ei olnud tõsised - kõigest kriimustused. Vastupidiselt prokuratuuri arvamusele väitis advokaat veel, et Kašintsev ei löönud tahtlikult spetsialisti pead vastu seina ja ei andnud endale aru, et tegemist on politseiametnikuga.

Täna alanud kohtuprotsessi istungid on esialgselt määratud 6. veebruarini.