17.-19. detsembrini kontrollisid Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse töötajad pealinna erinevaid piirkondi ning eluruume, kus varasemalt saadud info kohaselt võivad tegutseda narkootiliste ainete vahendajaid. Kolme päeva jooksul pidasid politseinikud kinni 13 inimest, keda on alust kahtlustada erinevate narkootiliste ainete nagu fentanüül, amfetamiin ja kanep omamises ja edasimüümises.

Läbiotsimiste käigus leidsid narkopolitseinikud ühest korterist üle 2000 doosi fentanüüli. Samuti saadi kahtlustatavatelt kätte üle saja doosi amfetamiini ja üle 50 doosi kanepit.

Lisaks võtsid Põhja prefektuuri töötajad kinnipeetud isikutelt ära üle 63 000 euro sularaha ning mitmeid varastatud esemeid, seal hulgas helitehnikat ja jalgrattaid. Kahelt isikult võtsid politseinikud ära nende käsutuses olnud luksusmaasturid. Prokuratuur taotleb kohtult vara arestimist võimaliku konfiskeerimise tagamiseks.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juhi Kaido Kõplase hinnangul on tänaval korraldatud kontrollimised aidanud palju kaasa sellele, et vähendada narkootiliste ainete kättesaadavust ja levikut tänaval ning andnud narkopolitseinikele palju olulist informatsiooni suuremahuliste menetluste jätkamiseks, mis on narkopolitsei igapäevane töö.

Sellel aastal korraldatud kolme tänavaoperatsiooni tulemusel on Põhja prefektuuri narkoüksus pidanud kinni 35 narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises kahtlustatavat. Kokku on prefektuuri töötajad sel aastal pidanud kinni 265 inimest, keda on alust kahtlustada narkootiliste ainete ebaseaduslikus käitlemises.