Olukorra illustreerimiseks saatis ta täna kell 11 tehtud video sellest, kuidas keset päeva varastati kaks jalgratast, kirjutas venekeelne Delfi.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro täpsustas, et mis puudutab seda konkreetset videot, siis pole täna keegi sellisest vargusest teatanud 110-le helistades ega avaldust tehes. Video edastati kriminaalpolitseinikele juhuks, kui tegu oli tõesti vargusega.

Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse juhtivuurija Kaido Atspol kommenteeris, et sadama piirkond on Tallinnas sõidukitest varastajate meeliskohti. "Oleme varasemalt tabanud ja trellide taha saatnud mitmeid sõidukitest varastajaid. Töötame selle nimel ka praegu," kinnitas Atspol.

Sõidukitest varastamine on tema sõnul Eestis endiselt üks levinumaid varguse liike. Tänavu on poole aastaga Tallinnas toime pandud ligi 820 varguse sõidukist. Seda on ligi 100 juhtumi võrra vähem, kui mullu, kuid suur on see number sellegipoolest.

"Üldistades võib öelda, et autodest varastatakse suvel enam kui talvel. Kutsume kõiki inimesi üles mitte jätma autosse väärtesemeid. Samuti tuleks silma alt ära panna ka näiteks tühjad kotid, sest näiteks seesama kott võib anda vargale tõuke autosse sissemurdmiseks," hoiatas Atspol.

"Samas kui varas on autosse juba sisse on murdnud, võib ta sealt varastada enamat, nagu näiteks navigatsioonisüsteemi, mis autoomaniku poolt kindalaekasse on jäetud," lisas Atspol.