Naisel ei olnud liikluskindlustust ja ta poleks tohtinud rooli istuda, mistõttu keelas politsei proual edasi sõita. Sotsiaalmeedias „Stop Subarik” gruppi üles riputatud video laseb arvata, et naine keeldus roolist lahkumast — politseinikel tuli naine autost käest ja jalgadest kinni hoides ära kanda.

Ühtlasi viidi Subariku auto Delfi andmetel politsei Rahumäel asuvasse parklasse.

Subariku auto viidi politsei Rahumäel asuvasse parklasse.

Põhja prefektuurist öeldi Delfile, et täna lõunal teatas tähelepanelik liikleja häirekeskusele, et Tallinnas mööda Narva maanteed liigub kesklinna suunas ohtlikke manöövreid tegev Subaru.

Kella 13.32 ajal märkas patrull kirjeldustele vastavat autot pööramas Sõle tänavalt Kolde puiesteele ning patrull peatas sõiduki. Lähemal kontrollimisel selgus, et autol puudub liikluskindlustus ning juht, 70-aastane naine on juba varasemalt juhtimiselt kõrvaldatud, mis tähendab, et naine ei oleks tohtinud sõiduki rooli istuda. Lisaks tuvastas politsei Subarul ka mitu ohtlikku viga ning sõiduk suunati tehnoülevaatusele.

„Politseinikud selgitasid naisele, et tal ei ole õigust autot juhtida ning sellises seisukorras auto ei tohi liikluses osaleda. Sõiduki teisaldamiseks kutsuti kohale puksiir. Naine keeldus koostööst ega olnud nõus autost väljuma, kui korrakaitsjad palusid tal isiklikud asjad autost kaasa võtta,” sõnas prefektuuri pressiesindaja.

Korrakaitsjad selgitasid ka seda, et kui ta iseseisvalt autost ei välju, siis peavad nad sundi rakendama. Juht keeldus jätkuvalt koostööst, misjärel tõsteti ta autost välja ning toimetati rahunemiseks politseibussi. Hiljem viisid korrakaitsjad rahunenud naise koju ning puksiir transportis Subaru politseijaoskonna parklasse.

Põhja prefektuuri liiklusjärelvalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul on tal kahju, et patrull oli sunnitud vanema naise sõidukist välja tõstma, vaatamata põhjalikele ja üksikasjalikele selgitustele, miks tal edasi sõita ei lubata. „Politsei peab kaasliiklejate turvalisuse huvides liiklusest kõrvaldama juhi, kellel ei ole õigust sõidukit juhtida, ning ka sõiduki, mis võib olla liikluses ohtlik,” ütles Kullamäe.