Noormees ütles Delfile, et nägi röövleid juba enne seda, kui nad kauplusesse sisenesid. Nad lähenesid Selverile Põhja puiestee kortermajade poolt. Esimest korda märkas noormees röövleid siis, kui nad olid Selveri juurde viiva trepi kortermajade poolse ülemise otsa juures ja ühel röövlitest oli peas valge kilekott. „Ma mõtlesin, et nad on suvalised parmud (asotsiaalid – toim) või keegi, kes hingab kummiliimi,” sõnas ta. Enda sõnul rääkis ta samal ajal telefoniga, mistõttu polnud ta ka väga tähelepanelik.

Noormees ise sisenes Selverisse enne kurjategijaid, kes jäid temast õue. „Nad veel väljas arutasid ehk siis see oli päris ettekavatsetud ja mingi plaani järgi tehtud värk,” ütles ta. Kas röövlid võisid olla ka mingi narkootilise aine mõju all, ei osanud noormees öelda.

Kes röövimiskatsele esimesena reageeris, kas poe turvatöötaja või ostjad ise, ei osanud noormees täpselt öelda, sest viibis sellel hetkel veidi eemal. Kuuldes lärmi nägi ta kaugelt nägin, et kahe kassa vahel käib mingi rüselemine. „Siis ma korraks mõtlesin, et kaks purjus seltskonda sattusid kokku ja ei suuda seal arveid ära klaarida,” sõnas pealtnägija. Selleks ajaks olid röövlitel juba peas suusamaskid, kilekott oli kadunud.

„Kui ma lähedale läksin, siis leti juures, seal, kuhu sa korvi toetad, oli kirves ja siis ma mõtlesin, et inimesed on täitsa segi läinud peast,” rääkis noormees. Üks kahest kurjategijast oli tema sõnul suhteliselt kohe pikali väänatud. Kahe leti vahel oli tema sõnul kaks relvamaketti, mis osutusid airsofti püssideks. Leti taga käis samal ajal rüselus, sest teine kurjategijatest ei andnud alla.

Rüselemine algas juhtunut pealt näinud noormehe sõnul sellest, et üks kurjategijatest proovis müüja käest ära rebida 20-eurost, mille kassa juures olnud klient oli just müüjale andnud, mispeale klient lõi kurjategijat rusikaga. Sama mees sai tema sõnul noormehe kinnitusel ka kirvega vastu pead. „Nii palju, kui ma jutust aru sain, siis tal tõmbas korra pildi mustaks,” sõnas noormees. Siiski oli sama mees üks, kes aitas kurjategijad kinni pidada. Kokku aitas röövleid kinni pidada neli-viis meest.

Poe turvamees oli noormehe kinnitusel vanem härra, kes ilma klientide abita kindlasti olukorraga toime ei oleks tulnud. Noormees ütles, et müüjatest üks oli vajutanud paanikanuppu, kuid ta helistas ka ise häirekeskusesse, sest ühel meestest oli pea verine.