Põhja päästekeskus sai täna hommikul kell 8.39 teate, et Tallinnas Suur-Sõjamäel on tulekahju.

Jane Gridassov Põhja päästekeksusest andis Delfile teada, et tegemist on laohoones põleva prügiga. Kannantanutest praeguseks teateid pole. Kohal on seitse põhikustutusautot, kaks redelit ja kaks veepaaki. Kohal on ka politsi ja kiirabi.

Põlengu tagajärjel eraldub palju suitsu. Päästeamet palub lähedalasuvate hoonete aknad hoida suletud. Praeguseks hakkab suits juba tasapisi taanduma.

Kohal on ka Keskkonnainspektsioon, kes alustavad peatselt uuringuid võimaliku keskkonna reostuse tekkimise kohta.

Kõrvalasuva Tallinna lennujaama territooriumil on samuti valmis päästeautod juhuks, kui suits peaks lennujväljale kanduma. Praegu pole tuule suund seda kaasa toonud.

Ragn-Sellsi juhatuse esimees Rain Väänas ütles Delfile, et tulekahju ei mõjuta klientide jaoks ei olme- ega muu prügi käitlemist. "See on üks mitmest jäämekäitlemise kohast, Eestis on neid piisavalt. Vajadusel saame kasutada ka partnerite abi," rääkis ta.

Väänas märkis ka, et tänase õnnetuse taustal on näha, kui olulised on tuletõrjeõppused. "Tänu sellele, et oleme neid regulaarselt korraldanud, ei saanud täna mitte keegi õnnetuses kannatada," märkis Väänas. "Inimestele võivad õppused vahel tunduda veidi naljakad, kuid tegelikult on regulaarsed õppused väga vajalikud," ütles ta Delfile antud kommentaaris.