Delfiga rääkinud naaber ütles, et kuulis pauku ja siis seda, kuidas naabrimees ütles: "Ise ta seda tahtis, ise ta ei jätnud oma jonni." Naabrinna oli juhtunust šokis ja ütles, et üleaedsed küll tülitsesid aeg-ajalt, kuid mees oli tegelikult ikka leebe ja sõbralik inimene.

Politsei esialgsetel andmetel oli mehe ja naise vahel tekkinud tüli. Konflikti vältel võttis ägestunud mees ühel hetkel talle kuuluva registreeritud jahirelva ning tulistas sellest naise pihta. Samas talumajas viibis üks sugulane. Tal õnnestus tulistamise järgselt majast põgeneda ning häirekeskusele juhtunust teatada. Mõni aeg hiljem teatas naise tulistamisest häirekeskusele ka kuriteos kahtlustatav ise.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik kirjeldas, et politsei planeeris sündmuskohale sõites kiirelt mehe kinnipidamise taktika. „Läbimõeldud tegevusplaan sellistes ohuolukordades on ülioluline. Kuna mees oli joobes ja relva kasutanud, oli ka tema edasine käitumine ettearvamatu. Meie eesmärgiks oli ta kiiresti kahjutuks teha. Välistada, et temast kellelegi täiendavalt veel ohtu võiks olla,“ ütles operatiivjuht.

"Politseinikud määrasid sündmuskohale jõudes ohuala ning pidasid mehe tema taluõuel kinni nii, et vastupanu osutada ta ei märganud ega jõudnud,“ kinnitas Hallik. Praegu on mees politsei arestikambris.

Kahjuks ei õnnestunud naise elu päästa, kuna saadud vigastus oli väga raske ja ta suri sündmuskohal.

Juhtunu kõigi üksikasjade väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust tapmist käsitleva paragrahvi alusel.

"Seda, millised sündmused täpselt eelnesid naise traagilisele surmale, selgitab kriminaalpolitsei nüüdsamagi sündmuskohal. Me ei tea veel kõiki nüansse, aga vägivald ei ole kunagi aktsepteeritav lahendus. Mitte kellegi suhtes," rõhutas operatiivjuht.