"Täna kell 16.31 sai politsei teate Tallinnas Peterburi teel toimunud liiklusõnnetusest, milles osales viis sõidukit ja kannatada said kolm inimest," ütles PPA valvepressiesindaja Barbara Lichtfeldt Delfile.

Politsei tegi kindlaks, et musta värvi Audi A8 sõitis mööda Peterburi teed Pae tänava suunas ja sõitis Peterburi tee 2F hoone juures tagant otsa tema ees liikunud Peugeot 406-le. Löögi saanud Peugeot 406 tegi pirueti ja lendas kõrvalreas sõitnud valgele Audile A6-le küljepealt sisse.

Õnnetuse põhjustanud Audi A8 paiskus veel omakorda sisse tema ees liikunud Mazda 6-le, mis samuti liikus suunaga Pae tänava poole. Saadud löögist paiskus Mazda tagant otsa selle ees liikunud Peugeot 206-le.

Haiglasse toimetati raskete vigastustega Peugeot 406 viibinud 83-aastane mees ja 64-aastane naine, kes tuli sõidukist välja lõigata. Lisaks viidi haiglasse ka üks kergemate vigastustega inimene.

Pärast liiklusõnnetust lahkusid sündmuskohalt Audi A8-t juhtinud mees ja tema kaasreisija. Õnnetuse põhjustanud juht ja kaasreisija peeti tund pärast õnnetust kinni Tatari tänava Peekri baarist. Audi A8-t juhtinud 23-aastane mees toimetati jaoskonda ning temaga samas sõidukis olnud 22-aastane mees toimetati tervisekontrolliks haiglasse.

"Liiklusseadus on kõigile järgimiseks. On väga vastutustundetu, et inimesed panevad ohtu enda ja teiste kaasliiklejate elu ning juhivad sõiduautot ilma juhtimisõiguseta, piirkiirust ületades või joobes seisundis," sõnas Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse avariipolitseinik Maarja Merisalu.

Õnnetuse tõttu oli suletud Filtri tee ja Tartu maantee suunaga Peterburi tee poole ning Järvevana tee tunnel.

Praeguseks on liiklus taastatud.

Politsei palub kõigil sündmust pealt näinud inimestel ühendust võtta politsei infotelefonil 612 3000 (E-R 8.00-19.00) või e-maili aadressil pohja.lmt@politsei.ee

Antud liiklusõnnetuse osas on algatatud kriminaalmenetlus.