Kohale jõudnud Nõmme päästad selgitasid välja, et põles rongi aku, korpuse alt oli näha leeke.

Viis minutit enne kella 23 saadi leegid kontrolli alla. Uue elektrirongi veduri katusel on aku, mis ilmselt lühise tagajärjel süttis, kuid kas see juhtus sõidu ajal või seistes, ei osanud Põhja päästekeskus pühapäeva hilisõhtul täpsustada.

Elektriraudtee teatas, et rongijuht teavitas rikkest koheselt raudteekorrapidajat, kes teavitas omakorda päästeametit. Samuti informeeris rongijuht Elektriraudtee tehnilist personali, kes tuli koos Stadleri esindajatega sündmuspaigale. Päästeameti juhtimisel kustutati ülekuumenenud aku ning rong toodi depoosse.

Sündmuskohale saabunud päästjad ühendasid probleemsed akud lahti, ütles sündmuskohal viibinud Delfi fotograaf. Tegemist oli esimese uue rongiga, mis liinile läks.

Kella 23.30 ajal seisis Pääsküla jaamas kolm rongi, millest inimesed tulid välja ning läksid asendusbussidesse. Rongiinfo liin oli ilmselt sama juhtumiga seoses üle koormatud ning täpset infot hilinevate rongide kohta kohaselt saadaval polnud.

Inimesed sündmuse käigus vigastada ei saanud. Rongiliiklus seiskus üheks tunniks.

Täna hommikul asusid Elektriraudtee esindajad ja Stadleri esindajad üle vaatama probleemset akut tehes samal ajal väljavõtted rongi pardaarvutist.

Rongi tootja on andnud esmase hinnangu, et antud rike oli seotud selle konkreetse akuga.

Elektriraudtee vabandab kõikide reisijate ees tekkinud ebamugavuste pärast.