Hotelli perenaise Malle Varese sõnul oli mehe näol tegemist kutsumata külalisega. "Meil oli siin eile sünnipäevalaud ja sünnipäevalapse õe eksabikaasa tahtis ka sellest osa võtta," kirjeldas Vares vahejuhtumi algushetki. "Meesterahvad pidutsejate hulgast lükkasid ta uksest välja ja siis ta võttis taskust granaadi ja tõmbas sellelt splindi ära," kirjeldas külalistemaja perenaine juhtunut. "Siis istus ta maja ette maha, granaat oli käes, ja ütles, et laseb kõik õhku," rääkis sündmuse tunnistajaks olnud Vares.

„Me helistasime kohe 112-te ja politsei siis ütles, mida me tegema peame,” selgitas ta sündmuste edasist käiku. "Nad olid väga kiiresti kohal, kõne polnud isegi veel lõppenud." Varese sõnul oli hoones sünnipäevalisi kakskümmend, lisaks veel mõned külalistemajas peatuvad inimesed. Politsei andis hoonest evakueerimiseks esimesed juhised telefoni teel. Kõiki inimesi hoonest siiski evakueerida polnud võimalik.

Samas hoones asuva kaupluse müüa Liidia rääkis Delfile, et neil esialgu juhtunu kohta mingit infot ei olnud. "Nägime väljas relvadega politseinikke. Me ei saanud üldse aru, mis toimub."

"Hirmus oli," kirjeldas naine oma tundeid. Tema sõnul oli majaesine äkki politsei-, tuletõrje- ja kiirabiautosid täis. "Siin oli üks naine tüdrukuga, nad jäid poodi sisse. Laps oli umbes kümneaastane, ta hakkas nutma," kirjeldab poemüüja Liidia läbielatut Delfile. "Istusime müügisaalis kastidele, et olla ruumi keskel, kui midagi peaks kokku varisema," rääkis ta.

Müüja sõnul kestis vahejuhtum ligi kaks tundi. Juhtunu põhjustest sai ta teada talle helistanud kolleegilt.

Kuigi liikunud on jutud, et pool tundi enne sündmust kõlas sündmuspaiga lähedal plahvatus, vahejuhtumi tunnistajad külalistemaja perenaine Vares ega poemüüja Liidia seda ei kinnitanud. Plahvatuse kohta pole infot ka politseil. Ka selgus pärast vahejuhtumit, et ähvardamiseks kastuati õppegranaati.

Põhja prefektuuri pressiseindaja Marie Aava sõnul on granaadi lõhata ähvardanud mees varem karistamata, kuid uurimise huvides rohkem asjaolusid politsei avalikustada ei saa.