Kuriteokahtlustuse järgi on kinni peetud inimesed pannud toime kümme kuriteo episoodi, mille käigus käideldi kokku ligi 900 grammi kokaiini ja 28 kilogrammi marihuaanat. Kriminaalmenetluses tehti kindlaks kuritegelikku gruppi kuulunud inimesed, kellel kõigil oli täita oma roll. Grupi juhtide organiseerida oli narkootiliste ainete toimetamine Eestisse ja rahade liikumine.

Narkootikumide hoidmine ja pakendamine toimus selleks eraldi renditud majas, kust läbiotsimise käigus leiti üle 13 kilogrammi marihuaanat. Narkootiliste ainete üleandmiseks kasutati eraldi palgatud kullerite/peitjate abi. Kinnipeetud narkootikumide ostja käest võeti ära üle kuue kilogrammi marihuaanat, lisaks läbiotsimisel 10 000 eurot sularaha ja sõiduauto.

MTA narkotalituse juhataja Raul Koppelmaa sõnul oli jälitusmenetlus mahukas ja keeruline. „Menetluses kogutud tõendid olid piisavad, et vahetult kuriteo toimepanemise ajal kurjategijad kinni pidada. Tegemist oli Eesti mõistes suurte varustajatega, kelle tegevuse lõpetamisel täitus üks MTA narkotalituse selle aasta olulistest eesmärkidest,“ lisas Koppelmaa.

Kriminaalmenetlust juhtiv riigiprokuratuuri abiprokurör Raigo Aas selgitas, et kõnealuse kriminaalmenetluse käigus kinni peetud isikute näol oli tegemist meestega, kes varustasid olulisel määral narkoturgu Harjumaal. „Arvestades, et narkokuritegude toimepanemine oli kujunenud nende elustiiliks, taotles prokuratuur kolme kahtlustatava vahistamist kohtueelse menetluse ajaks,“ lisas prokurör Aas.

Harju maakohus nõustus prokuratuuri taotlusega ning võttis kõik kolm kahtlustatavat vahi alla. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi maksu- ja tolliamet ning juhib riigiprokuratuur.