Päästjad said kell 15.42 kontrolli alla keskpäeval Maardus Lao tänaval süttinud tulekahju, mille käigus hävis angaar.

Päästjad reageerisid suurte jõududega, kohapeal selgus, et põles angaar ning selle kõrval olevad mahutid, mis sisaldasid erinevaid tööstuses kasutatavaid lahusteid ning mis tõenäoliselt põlengu käigus ka plahvatasid. Angaar hävis tulekahjus täielikult

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul evakueeriti ohualast ülejäänud 14 inimest, kes kontrolliti üle ja nendega oli kõik korras.

Päästeamet soovitas aga kõikidel läheduses elavatel inimestel aknad kindlasti sulgeda ja võimalusel õue hetkel mitte minna.

Pressiesindaja sõnul oli põlemine laohoones intensiivne, kuna põlesid seal piirituse ja atsetooni mahutid.

Tegemist oli neljanda astme tulekahjuga, mis tähendab, et tulekahju pindala ületab tuhat ruutmeetrit ning tulekahju maht on üle 5000 kuupmeetri. Neljas on tulekahju astmetest kõige kõrgem.

Politsei piiras ala kiiresti ümber ning inimesi lähedale ei lastud. Samas oli juba tunnike peale põlengu algust näha, et suitsupilv hakkab väiksemaks jääma.

Tulekahju tõttu suleti liiklus Kombinaadi tänava lõigul Fosforiidi ristist kuni Põhjaranna ringliiklusega ristmikuni.

Suits hakkas kiiresti levima ka lennujaama poole, ent päästeameti pressiesindaja Kristjan Otti sõnul hajus suits piisavalt, et mitte segada lennuliiklust.

Kella 14 ajal veel sündmus käis ja tulele piiri poldud pandud. "Mahuteid, mis põlevad, on päris palju ja selle kustutamine võtab aega. Suurt tossu tuleb veel tükk aega," ütles Otti Delfile.

Peale kella 14 teavitas päästeamet Twitteri vahendusel, et sündmuskohal on rakkes 17 tuletõrjeautot ning seal on moodustatud staap.

Veidi pärast kella 15 lubati ümberkaudsete asutuste inimesed tööruumidesse tagasi.

Kella 15.40 ajal teatas päästeamet, et drooni ning Milremi roboti abil tehti kindlaks, et ohtlikke vedelikke sisaldanud mahutid olid nüüdseks tühjaks põlenud ning plahvatusohtu enam ei olnud.

Sündmuskohale moodustati staap päästeameti, politsei- ja piirivalveameti, kiirabi ning objekti esindajatest. Kustutustöödel osales 17 ühikut tehnikat.

Kohal olid ka keemia-kiirguse eksperdid, kes seirasid õhku ja kustutusvett ning selle võimalikku radiatsiooni. Kummaski ohtu ei tuvastatud.

Hetkel ei ole teada, kuidas põleng alguse võis saada.