Täpsustatud sündmuste käigu kohaselt juhtus õnnetus nii: BMX X autot juhtinud 20-aastane mees sõitis otsa ees liikunud sõiduautole Volvo XC60, mida juhtis 54-aastane mees. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Volvo vasakule haljasalale ja BMW paiskus paremale vastu esimeses sõidureas sõitnud sõiduautot Ford Fiesta, mida juhtis 39-aastane mees, ja seejärel läbi bussiootepaviljoni. Bussipaviljonis viibis 61-aastane naine, kes hukkus kohapeal.

Sõiduauto Ford paiskus omakorda vastu ees liikunud sõiduautot Toyota Avensis, mida juhtis 28-aastane mees. Sündmuskohalt toimetati BMW juht, Volvo juht ja kaasreisija, 57-aastane naine, Fordi juht ja kaasreisija, 34-aastane naine, ja bussipaviljonis viibinud 32-aastane naine Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Volvos olnud inimestega oli kaasas ka koer, kes õnnetuspaigast ära jooksis, kuid varjupaiga töötajatel õnnestus ta kätte saada. Kas ja kui raskelt loom viga sai, ei ole hetkel teada.

Asjaolude selgitamise käigus on ilmnenud, et BMW-d juhtinud mehel ei ole juhtimisõigust. Samuti on teada, et selle sama BMW-ga on varem korduvalt pandud toime liiklussüütegusid, kuid neid ei ole toime pannud täna õnnetuses osalenud autojuht. Täna BMW-ga sõitnud juhti on liiklussüüteo eest viimati karistatud kolm aastat tagasi.

Kõigi autot juhtinute võimalik joove on selgitamisel, kuid praeguseks on teada, et BMW juhil alkoholijoovet ei olnud. Tema võimaliku narkojoobe selgitab ekspertiis.

Politsei palub kõigil, kes nägid Laagna teel juhtunud liiklusõnnetust pealt, anda sellest teada 112 või kirjutada aadressil pohja.lmt@politsei.ee.

Juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Politsei palub kõigil, kes nägid Laagna teel juhtunud liiklusõnnetust pealt, anda sellest teada 112 või kirjutada aadressil pohja.lmt@politsei.ee.

Üks avariis osalenud auto oli väga erilise numbrimärgiga valge BMW.

Lugeja teatas 5. juunil Delfile, et märkas kihutajat Järvevana teel 5. juunil ning asi leidis aset kell 20.43. Pardakaamera kell on tunni võrra taga.

Videost nähtub, et BMW X5 M50d numbrimärgiga 999 ISA kihutab mööda paremat teeperve autost mööda.


Maanteeameti taustakontrolli süsteemi põhjal on tegemist 2014. aasta autoga, mis võeti Eestis arvele kolm aastat tagasi. Sõidukil on kehtiv tehnoülevaatus. Sama süsteemi andmetel sai auto endale põneva numbrimärgi tänavu mais.

Politsei alustas menetlust

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse patrulltalituse juht Varmo Rein kommenteeris: "Teepeenralt möödumine on kindlasti ohtlik manööver, sest kaasliikleja ei oska arvestada paremalt mööduva sõidukiga. Teepeenral võivad liikuda ka näiteks kergliiklejad, kelle turvalisus säärase manöövriga ohtu pannakse. Videost nähtud autojuhi käitumine oli vastustundetu ja seadis ohtu kaasliiklejaid. Antud juhtumi osas oleme alustanud väärteomenetluse liiklusseaduse § 230 alusel, mis käsitleb möödasõidunõuete rikkumist," rääkis Rein Delfile.