Ööl vastu tänast kell 02.05 sai häirekeskus väljakutse sündmusele, mis toimus Tallinna kesklinnas - lahtise leegiga põlesid 2 sõiduautot. Põleng likvideeriti päästjate poolt kell 02.33. Öö jooksul veeti sündmuspaigalt minema ka söestunud sõidukid.

Juhuslikult oli aknast välja vaatamas ka naabermajas elav naine, kes ei suutnud sündmuse eskaleerudes oma silmi uskuda.

"Nad tulid Võlvi tänavalt, jooksid majade vahelt. Nad olid kahekesi, väga kiired. Viskasid midagi põlevat ühe auto alla, teise auto alla," selgitas pealtnägija Delfile. Töö toime pandud, olid noorukid jooksnud maja tagant Kalevi spordihalli poole.

"Töö oli hästi kiire. Tundus, et lausa ettekavatsetud," selgitas juhtunut algusest lõpuni näinud kohalik. "Kindlalt süütamine tahtlik. Niisama ei viska ju midagi põlevat auto alla," selgitas ta.

Pealtnägija sõnul olid süütajad tema vaateväljas kõigest minuti, mis viitaski kiirele ja ettekavatsetud tööle. Kuigi leek autode all oli algul veel väike, sai Delfiga suhelnud pealtnägija kohe aru, et toime on pandud kuritegu ja teavitas häirekeskust.

Tuletõrjujad jõudsid kohale loetud minutitega ja pool tundi peale kõnet häirekeskusele olid autod kustutatud. Sündmust menetleb edasi politsei.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo raskete kuritegude talituse juht Hannes Kelt ütles, et südaöisele sündmusele kaasati kriminalistid, kes kogusid sündmuskohal tõendeid hommikuni.

"Politsei tegeleb jätkuvalt info kogumisega ning kontrollib erinevaid vihjeid ja juhtlõngu. Täname kõiki inimesi, kes on politseiga juhtunust suhelnud. Kui keegi omab veel infot öösel juhtunu kohta, palume sellest teada anda politsei infotelefonil 612 3000."

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 203 alusel, mis käsitleb asja rikkumist ja hävitamist.