Täna hommikul said kaks Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikku Tallinnas vigastada, kui neile sõitis kinnipidamise ajal autoga otsa 25-aastane mees. Üks ametnikest sai tõsiselt vigastada, kuid tema elu pole ohus. Teine politseinik sai kergemaid vigastusi.

Politseinikud läksid mitme autoga kella 10 paiku Tallinnas Kärberi tänaval asuvas Selveri parklas kinni pidama meest, kelle kohta oli alust arvata, et ta tegeleb narkomüügiga.

Kinnipidamise vältimiseks sõitis 25-aastane mees sõiduautoga Opel esmalt otsa talle ette sõitnud eravärvides politseisõidukile ja seejärel sõitis otsa kahele politseinikule. Auto sõitis üle 24-aastase mehe jalgade, tekitades talle tõsiseid vigastusi ning üle 30-aastase mehe jalalaba. Kiirabi toimetas mõlemad politseinikud haiglasse ning nende elud ohus ei ole.

Politseinikele otsa sõitnud mees põgenes autoga sündmuskohalt. Koheselt käivitas politsei ulatusliku operatsiooni ning kurjategija sõiduk leiti operatiivselt kella 11 ajal Maardust. Enne keskpäeva, kella 11.30 ajal tuli mees ise Ida-Harju jaoskonda end üles andma ja ta peeti seal kinni. Praeguseks on mehe suhtes alustatud kriminaalmenetlus tapmiskatse paragrahvi järgi. Tegemist on Eesti kodanikuga.

Meest on varem korduvalt karistatud liiklusalastes väärtegudes.

Põhja prefekt Kristian Jaani ei soovinud veel kommenteerida, kas kurjategija sõidukist leiti narkootikume ning mida mees enese õigustuseks ütles. “Menetlustoimingud käivad,” viitas Jaani.

Raskemalt viga saanud politseiniku seisund on stabiilne, ta on teadvusel ja suhtleb. Jaani sõnul on meditsiiniliselt tegemist raske seisundiga ning politseinik jääb praegu haiglaravile.
Teine, kergemini viga saanud politseinik pääses kodusele ravile.

Põhja prefekti sõnul seisavad politseinikud iga päev Eesti inimeste turvalisuse eest riskides oma elu ja tervisega. „Nii raskete tagajärgedega rünnakuid politseinike suhtes toimub harva, kuid keskmiselt kord nädalas ründab keegi tööülesandeid täitvat politseinikku füüsiliselt. Seetõttu pole politseitöös ühtki väljakutset ega ülesannet, mida saaks pidada lihtsaks ega rutiinseks," tõdes Jaani.

Prefekt tõdes, et kõik juhtumid, kus politseid rünnatakse, meediapilti ei jõua. Aasta peale tuleb neid aga kokku 50 ringis ning kõigi ründajate suhtes alustatakse ka kriminaalmenetlus. Nagu öeldud, tänase ründaja suhtes on alustatud kriminaalmenetlus tapmiskatse paragrahvi põhjal.

Ta soovis vigastada saanud kolleegidele kiiret paranemist ning kinnitas, et organisatsioonina pakutakse tuge kogu Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinike meeskonnale.