Laeva pardal on 24 inimest. Tankerist lekkis pilsivett, ohtu inimeludele ning reostusohtu ei ole. Sündmuskohale suundus olukorda jälgima piirivalvelaev PVL 101 „Kindral Kurvits“. Muuga sadamast väljus sündmuskohale kolm puksiiri.

Politsei- ja piirivalveameti piirivalveosakonna merevalvebüroo spetsialist Ivar Treffner rääkis Delfile, et hetkel on laeva olukord stabiilne, ta on fikseeritud paika, on ankrus ja kinnitatud ühe puksiiri külge.

"Hetkel teda sadamasse pukseerima ei hakata, tuleb oodata ilma paranemist," sõnas Treffner. Kohal viibiva piirivalvelaeva Kindral Kurvitsa meeskonna teatel on lainekõrgus laevade asupaigas praegu umbes 1,5 meetrit.

Ballastvee leke, millest alguses teatati, ja laeva täitumine veega on Treffneri kinnitusel peatatud ja kohapeal käinud piirivalvekopter kinnitas, et reostusohtu pole. Vaata politsei- ja piirivalveameti kopterist tehtud fotosid laevast:

Praeguse kava kohaselt lähevad laeva olukorda esmalt uurima tuukrid, kui ilm selleks võimaluse annab.

Kyeema Spiriti teekonna kaartidelt on näha, nagu oleks laev enne madalikule jooksmist edasi-tagasi siksakitanud. See on Treffneri sõnul tavapärane ja tuleneb sellest, et laeval ei õnnestu ankrusse jääda, ankrut lasti vette ja tõmmati jälle välja, kuid see triivimine pole õnnetusega otseselt seotud.

Laeval olnud 24 inimest on jätkuvalt pardal. "Tegu on meeskonnaga, mitte bussitäie koolilastega, eeldatavasti nad jäävad oma ülesandeid täitma," sõnas Treffner.

Iltalehti kirjutas hommikul, et tegu on enam kui 200 meetrise Bahama lipu all seilava tankeriga ning laeva tungib vett.

Soome piirivalve esindaja Kimmo Ahvonen kinnitas, et tanker sõtis tugevasti kividele ja laeva voolab vett, vahendab Iltalehti.

„Esialgsetel andmetel on tankeri mahutid tühjad, seega ei ole tõenäoliselt keskkonnakatastroofi ohtu,“ ütles Ahvonen.

Vaata mereliiklusinfo portaali Marine Trafficu andmetel põhinevat Kyeema Spiriti hädaolukorrale viitavat trajektoori.

Ekraanitõmmis: marinetraffic.com