Tulistaja oli abipolitseinik aastatel 1995-2016, ametist vabastati ta passiivsuse tõttu. Hetkel tal kehtiv relvaluba puudus, samuti oli ebaseaduslik tapmiseks kasutatud revolver. "Eelmine omanik oli selle 1995. aastal kuulutanud kadunuks, kahtlusalune väidab, et ostis selle aastaid tagasi illegaalsel teel," rääkis Jaani.

Prokuröri ja prefekti sõnul läks tapja enda sõnul ülemise korruse naabrit väidetava lärmi peale korrale kutsuma. "Esialgsest vestlusest nähtub, et ta läks ukse taha – uks avatakse, siis avatakse tuli, tehakse kolm lasku. Pingutame, et kiiresti rohkem teada saada," rääkis Jaani. Sündmust nägid pealt ka tapetu lapsed, kes saavad psühholoogilist abi.

Kas tulistaja oli terve mõistuse juures? "Ausalt tahate teada? Muidugi ei tundunud, ainult minu arvamus. Aga ekspertiisid on vajalikud," vastas Jaani.

Eile õhtupoolikul toimus Lasnamäel aset traagiline sündmus - 80-aastane mees tulistas surnuks 36-aastase kahe lapse ema. Mees lahkus sündmuskohalt autoga, ent politseinikud tegid kiirelt mehe asukoha kindlaks ja pidasid ta kinni Mustamäel.