Süüdimõistetud on 44-aastane Alar Kajurand, 26-aastane Rainis Kilk ja 30-aastane Tamair Uibopuu, teatas Yorkshire Evening Post.

Röövid leidsid aset Berry’se juveelipoes Albion Streetil Leedsis 24. märtsil ning Londoni Oxford Streetil asuvas Watches of Switzerlandis 25. veebruaril sel aastal.

Kajurand ja Kilk mõisteti mõlemad 18 aastaks ning Uibopuu 15 aastaks vangi.

Leedsis röövisid mehed 935 000 naela (enam kui 1,3 miljoni euro) väärtuses kelli. 64 kella saadi hiljem kätte, kuid 450 000 naela (638 000 euro) väärtuses kelli on endiselt kadunud.

Leedsi rööv leidis aset peale kella 18 ja selle salvestas turvakaamera (Vaata siit). Parukat kandnud Kajurand kõndis poe ukse juurde ja võttis välja relva. Poe töötajad ja turvamees taganesid. Seejärel sisenesid Kilk ja Uibopuu poodi, peksid vitriinid haamritega katki ja võtsid sealt kaasa kellad.

Tänaval olnud mehed, James Pass, Dsoume Diallo ja Issa Sila võtsid Uibopuu Albion Streetil kinni ja andsid ta üle politseile. Selle eest premeeriti neid 750 naelaga (1064 eurot).

Kajurand ja Kilk sõitsid Leedsi raudteejaamast rongiga Manchesteri.

Londonis toimus rööv pärast kella 18 selle aasta 25. veebruaril.

Selle röövi käigus viidi kaasa kuus Cartier’ kella koguväärtusega veidi alla 30 000 naela (42 000 euro).

Kajurand ütles kohtus, et uskus, et võtab osa kindlustuspettusest. Ta väitis, et ta peksti läbi ja ta arvas, et ta tapetakse, kui ta röövidest osa ei võta. Kajuranna sõnul ähvardati ka tema sugulasi Eestis.