Telesaate Krimi Facebookis avaldatud treilerist on näha, kuidas grupp, hääle järgi otsustades noori inimesi kihutab mööda Pärnu linna ja on silmnähtavalt selle pärast elevil. Autos paiknenud kaamerast on näha ka olukord, kus noorte auto satub suure kiiruse tõttu külglibisemisesse ning juht teeb äärepealt avarii.

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Sander Peremehe sõnul on politsei videost küll teadlik, ent Peremees nendib, et konkreetse videolõigu abil ei ole neil võimalik liiklusrikkujat tuvastada.

"Treilerist on näha, et ilmselgelt rikutakse räigelt liiklusreegleid Pärnu kesklinnas ja Raekülas. Selline kihutamine on ääretult ohtlik - on pime, sõideti üle mitmete ristmiku, sõideti üle ülekäiguradade ja seda kõike suurel kiirusel. Sellisele kiirusega ei oska näiteks reageerida teed ületav jalakäija või ka teine liikleja," ütleb Peremees.

Sellise rikkuja tabamisel oleks praegusel hinnangu Peremehe sõnul kohane vähemalt juhtimisõiguse ära võtmine või veel parem oleks aresti kohaldamine.

"Videost on kuulda, et sõidukis viibivad ka teised noored. Üksteist justkui ergutatakse riskima ja keegi ei kutsu juhti korrale. Tekib küsimus, kuidas noored ise oma eluga riskivad, et sellise juhiga sõita julgevad - eriti viimase traagilise liiklusõnnetuse valguses, mis toimus Haapsalus," ütles Peremees.

Liiklusjärelvalve juht lisas, et hetkel püütakse kindlaks teha video päritolu ning seejärel võtta asjaosalised vastutusele.

Krimi saatejuht ütles Delfile, et avalikustamisele tuleva video näitamist üritas autor ära keelata, kuid andmekaitse inspektsiooni sõnul on siiski äärmiselt tähtis, et sellised juhtumised avalikkuse ette tuleks.

Täismahus video tuleb mängimisele täna kell 22.10 Kanal2-s ja 20.00 Kanal12-s.