"See lugu on kestnud kuus aastat. Kui sellel oleks mingisugune sisu olnud, ei oleks seda niisama üleval hoitud," alustas Savisaar ühe põhjendusena.

Kogu protsessi "arhitektideks" nimetab Savisaar justiitsministeeriumi kantslerit ja ka riigi peaprokuröri ametit pidanud Norman Aasa ning endist kaitsepolitsei peadirektori asetäitjat Eerik Heldnat.

Savisaar peab nimelt imelikuks, et need kaks enam riigitööl ei ole - Aas asub septembrist tööle Soraineni advokaadibüroos ja Heldna lahkus kapost juulis. Nüüd, kui pika protsessi finaalis hakkavad asjaolud selguma, on Savisaare sõnul kahtlane, et "arhitektid" enam õiguskaitseorganite eesotsas ei ole.

"A miks ta ei oodanud tulemusi ära?" viskab Savisaar õhku küsimuse Heldna kapost lahkumise kohta. Hilisemale küsimusele, miks kõnealused "arhitektid" peaksid Savisaare kiusamiseks motiveeritud olema, jättis Savisaar vastamata.

Ent pressikonverentsil ütles ta, et teda tahetakse teda karistada selle eest, et nad näitasid rahvale kapo öist sissetungi linnavalitsusse ja avaldasid meelt riigiprokuratuuri osas. See kõik aga toimus juba protsessi käigus.

Lisaks arvab Savisaar põhjuseks olevat ka seriaali "Savisaare protsessi" viie osa avalikustamine, mis näitas Savisaare sõnul toimuma hakkavat ja peegeldas asjade käiku.

Teistele asjaosalistele esitati Savisaare sõnul kahtlustus seetõttu, et survestada neid Savisaare vastu tunnistama.

"Kolmandaks tahan juhtida tähelepanu sellele, et see protsess on mõjutanud Eesti poliitmaastikku. See, et seaduslikult valitud linnapea ei saa täita ametiülesandeid. See, et toimus võimupööre keskerakonnas ja millele järgnes pööre Eestis," rääkis Savisaar.

Edgar Savisaar on kohtu all süüdistatuna korduvas suures ulatuses altkäemaksuga nõustumises ja vastuvõtmises, suures ulatuses toime pandud rahapesus, suures ulatuses ja korduvalt toime pandud omastamises ning suures ulatuses erakonnale keelatud annetuse vastuvõtmises.

Peale tema on samas kriminaalasjas süüdistuse saanud ärimehed Alexander Kofkin, Vello Kunman, Hillar Teder ja Aivar Tuulberg, Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo ning ekspoliitikud Villu Reiljan ja Priit Kutser. Samuti on süüdistus esitatud Keskerakonnale.

Ka paar nädalat tagasi kommenteeris Savisaar enda üle peetavat kohtuprotsessi, pidades seda Eesti Nokiaks. Ta lisas, et süüdistused tema suhtes on otsitud ja alusetud.