Harju maakohtus arutati täna edasi kirjaniku ja Postimehe endise peatoimetaja Peeter Helme süüasja.

Armastusesaali looja Jarmo Kind rääkis istungil jututoa toimimisest ja kasutuseeskirjadest, kus Peeter Helme väidetavalt alaealist seksuaalselt ahvatles.

Prokuröri ja kaitsja küsitlemise käigus selgus, et vanusepiirangut Armastusesaali kasutamiseks sätestatud ei ole. “Igaüks jälgib ise seaduse täitmist ju,” ütles 1999. aastal jututoa loonud Kind.

Kindi sõnul ei saa operaatorid kasutajate privaatsetele jutuajamistele ligi ning võivad kasutajaid jututoast eemaldada vaid siis, kui keegi neid ebasündsa käitumise tõttu ise raporteerib. Kind, kes ise enam igapäevaselt Armastusesaaliga ei tegele, ei tea juhtudest, kui Armastusesaali operaatorid oleksid vahejuhtumitest teavitanud politseid.

Sellega tõmmati joon alla kohtulike tõendite uurimisele ning edasistel istungitel alustatakse kohtulike vaidlustega. Järgmine istung toimub 23. septembril.

Süüdistatakse 12-aastase seksuaalses ahvatlemises

Möödunud reedel toimunud istungil avaldas prokurör Andra Sild süüdistatava ja internetis 12aastaseks tüdrukuks kehastunud matkija vahelise kirjavahetuse.

"Olen ise kuulnud, et seksitakse ka 4-5aastastega," märkis Helme muu hulgas. Ta muljetas ka, kuidas käis tuttaval naisel ja tolle kümneaastasel tütrel külas. Helme sõnas kirjavahetuses matkijaga, et seksis ka lapsega.

Helme ise väidab, et pidas Armastusesaalis suhtlemist virtuaalmänguks ning ei tunnista endal süüd.

"Ma ei ole mitte kellelegi, mitte ühelegi alaealisele ega täiskasvanule mitte ühtegi kõlvatut ettepanekut teinud," ütles Helme. "Ma ei ole mitte kedagi mitte kuhugi kutsunud, ma ei ole kellegagi kokku saanud, ma ei ole mitte kedagi puudutanud, näinud, ja mis kõige tähtsam - ma ei ole mitte ühegi alaealisega rääkinud."

Uudise, et Helmet kahtlustatakse lapseealise seksuaalses ahvatlemises, tõi Eesti Ekspress avalikkuse ette mullu 17. detsembril.

Helme on kohtu all paragrahvi 179 alusel, mis käsitleb alla 14aastase lapse teadvat seksuaalset ahvatlemist. Karistus sellise teo eest oleks süüdimõistmisel rahatrahv või kuni kolm aastat vanglat.

Jaga
Kommentaarid